Vrijeme je za gastro festival sezone: Na Ein Prositu 2024. u Udinama gostuju top svjetski chefovi i naš Hrvoje Kroflin

Pred nama je 25. izdanje festivala koji kroz odličan koncept večera i popratnih događanja okuplja vrhunska imena svjetske gastronomije.

Ein Prosit

Jesen je savršeno godišnje doba za brojne gastronomske događaje, među kojima se, kako na europskoj tako i svjetskoj karti, ističe talijanski gastro festival Ein Prosit Udine. Događaj je to koji ove godine slavi 25 godina.

U skladu s rođendanskom brojkom dolazi zanimljiviji nego ikada jer sudjelovanje u ovom događaju je važno kako brojnim posjetiteljima tako i brojnim svjetskim chefovima, a za istaknuti je kako i ovaj put kuhaju i najveća svjetska imena poput Maura Colagreca (Mirazur), Massima Botture (Osteria Francescana) i Virgilia Martineza (Central)... te naš chef Hrvoje Kroflin iz restorana ManO2, koji će u petak 18. listopada pripremati večeru s dobro nam poznatim austrijskim chefom Paulom Ivićem iz restorana TIAN (1* Michelin) dok će za deserte biti zadužen pastry chef Ascanio Brozzetti (Pasticceria Giotto, Padova). Chef Ascanio je iskustvo stjecao radeći kao pastry chef u kuhinji Heinz Becka (La Pergola 3***), Quo Vadis u Londonu chefa Marco Pierre Whitea, a zatim se priključio restoranskih grupaciji Alajmo gdje je radio u Le Calandre (3*** Michelin), s kojima je zatim nastavio suradnju u njihovom restoranu u Tokiju da bi se 2015. vratio i otvorio Pasticceria Giotto u Padovi gdje je i danas.

Ein Prosit  Chef Hrvoje Kroflin


Ein Prosit okuplja najbolje svjetske i lokalne talijanske chefove a fokusiran je promociju regije kroz hranu i vina. Prema najavama, i ove će se godine u periodu od 16. do 20. listopada, rušiti brojni rekordi, od broja posjetitelja do broja gostujućih večera s međunarodnim i talijanskim chefovima, degustacija, promocija i odličnih priča i partyja u jedinstvenom ambijentu Udina. Uvodna večera koja će se održati u srijedu 16. listopada rasprodana je u trenu, a to ne čudi kada se zna da na toj večeri kuhaju Norbert Niederkofler, Mauro Uliassi, Niko Romito, Enrico Crippa, Massimiliano Alajmo, Riccardo Camanini, Corrado Assenza i Antonia Klugman. Jedna od večera koja oduševljava okupljenim chefova je i ona pod nazivom We Are the (Food) World, a na kojoj kuhaju Mauro Colagreco, Massimo Bottura, Virgilio Martinez, Franco Pepe i Andrea Tortora.

Ein Prosit 

Ein Prosit 

Ein Prosit 

Ein Prosit 

Ein Prosit 

Ein Prosit 

Ein Prosit 

Svaka od brojnih večera kao i odličan program događanja jedinstven su poziv da rezervirate svoje mjesto i otputujete do i ne tako udaljenih Udina.  Više detalja o samom programu i večerama dotupno je na službenim stranicama festivala einprosit.org.