Iako često razmišljamo o tome da dodamo više boja u svoj dom, to može biti ozbiljan izazov ako nemamo dobar moodboard i jasnu kreativnu viziju.

Boje čine da unutrašnjost izgleda živahno, svijetlo, a pored toga preslikavaju vašu osobnost i karakter.

Uređenje interijera
Shutterstock 

Također, dokazano je da dodavanje boje podiže raspoloženje, ublažava stres i smiruje. Ipak, njihovo kombiniranje mora biti uravnoteženo, bez pretjerivanja i s nijansama koje su komplementarne. Posebno treba biti pažljiv ako imate efektne komade namještaja.

Uređenje interijera
Shutterstock 

Ako ste spremni za novu dekoraciju doma, u nastavku saznajte pet načina kako unijeti boje u svoj dom, a da on izgleda skupo i elegantno.

1. Dodajte upečatljiv zid

Zid od kamena ili cigle najzahtjevniji je izraz uređenja interijera, ali ne zaboravite na mogućnosti bojanja i postavljanja tapeta po mjeri, čime se za mnogo manje novca može postići gotovo isti efekt. Poigrajte se teksturama i bojama, ali ne zaboravite da, ako istaknete jedan zid, ostali neka budu neutralni.

Uređenje doma
Shutterstock 

2. Sve je u detaljima

Iako podržavamo hrabre promjene, ponekad samo trebate više pažnje posvetiti detaljima i to upotrebom modernih jastuka, dekoracijama i namještajem. Čak i ako je ostatak prostora minimalistički, jednostavno dodavanje detalja u različitim bojama i uzorcima čini upečatljivu razliku bez puno ulaganja.

Uređenje doma
Shutterstock 

3. Efektan namještaj

Srce vašeg doma je dnevna soba pa zašto ne biste odabrali nešto što zaista čini razliku? Neka svaki komad namještaja bude u drugoj pastelnoj boji, neobičnog oblika i luksuzne teksture.

Uređenje doma
Shutterstock 

4. Budite oprezni s umjetninama

Možda se čini jednostavno jer mislite da umjetnine imaju jednaku važnost u bilo kojem dijelu prostorije, ali imajte na umu da je važno na koju ih poziciju postavljate, odvlače li drugi predmeti pažnju, koliko svjetla dobivaju i kako povezuju ostatak namještaja s ostalim komadima u prostoru.

Uređenje doma
Shutterstock 

5. Moć majke prirode

Nikada ne podcjenjujte moć zelenila u vašoj dnevnoj sobi. Bilo da je riječ o jednostavnoj lončanici na vašem stoliću za kavu - majka priroda pomaže udahnuti novi život svakom prostoru.

Uređenje doma
Shutterstock 

Izvor:Elle.rs