Kada je uređenje interijera u pitanju, već desetljećima je jedan od najtraženijih stilova definitivno onaj skandinavski.

Na prvu distanciran i hladan, a zapravo sve ono suprotno, skandinavski interijer postao je popularan još 50-ih godina prošlog stoljeća i od tada ne prestaje oduševljavati sve ljubitelje lijepog životnog okruženja.

Skandinavsko uređenje interijera
Shutterstock 

Naglasak je na minimalizmu, udobnosti i pristupačnosti, a bili ili ne bili ljubitelji ovakvog tipa interijera, sigurno ste se barem jednom zagledali u prekrasne linije skandinavsko uređenih prostora.

Drveni podovi, veliki prozori i malo namještaja daju osjećaj prostranosti koje samo minimalizam može pružiti. Ipak, često naglašavani minimalizam mnogima može djelovati 'prazno', a detalji, teskture i neobični oblici tu su da daju osjećaj topline. Iako su temelji crna, bijela i bež boje, dodaci poput lampi, jastuka i slika u upečatljivim bojama uvijek su dobrodošli.

Osim drvenih podova i namještaja, skandinavski tip interijera voli koketirati i s antiknim komadima koji traju godinama, a upravo nabavkom ovakvih dodataka možete i sebi napraviti uslugu i riješiti se nepotrebnog 'nereda' i prenatrpanih prostorija.

Skandinavsko uređenje interijera
Shutterstock 

I to je ujedno jedan od principa skandinavskog uređenje - manje je više, a iako zvuči kao veoma jednostavan korak u preobrazbi svog doma, najčešće je najteži.

Ako se želite pobliže upoznati s ovakvom estetikom, donosimo vam neke od poznatijih Instagram profila skandinavskog interijera gdje ćete pronaći divne ideje potencijalno savršene upravo za vaša četiri kvadrata. 

Izvor.Elle.rs