Posljednjih godina glazbenici sve više pažnje pridaju spotovima pa tako u minuloj 2022. nije nedostajalo dobrih audiovizualnih uradaka. Uz sjajnu glazbu, priču i efekte, imali smo prilike vidjeti i neke sjajne komade namještaja budući da su suradnje sa slavnim, ali i manje razvikanim dizajnerima sve popularnije.

Dok su se modni trendovi prošle godine uglavnom fiksirali na rane 2000-e, kada je riječ o namještaju, još uvijek smo zapeli na komadima koji su nastali desetljećima ranije. Bez obzira u kojoj su dimenziji spotovi smješteni, namještaj dizajniran u 20. stoljeću mogli smo vidjeti posvuda. Od Eames suradnje s Charli XCX do Le Corbusierove stolice u spotu velške glazbenice Cate Le Bon, u nastavku donosimo najbolje dizajnerske stolice iz glazbenih spotova 2022. godine.

Charli XCX x Eames

U spotu za pjesmu “Used To Know Me", Charli XCX šara kroz razne ere i kontekste, od Marije Antoanete do aerobik videa iz 80-ih. Iz tog razloga ne čudi što je bezvremenski dizajn pronašla u Eamesovoj Aluminium Group stolici.

Cate Le Bon x Le Corbusier

Jednostavna elegancija Le Corbusierove LC1 stolice savršen je kontrast outfitu i šminki velške glazbenice Cate Le Bon u spotu "Remembering Me".

Tove Lo x Eero Aarnio

U spotu "No One Dies From Love" Tove Lo se zaljubljuje u robota kojeg je naručila poštom. Za nekog s tako naprednim ukusom, ne čudi što joj dom izgleda poput svemirskog broda, a najviše pozornosti krade stolica futurističkog dizajna iz 60-ih koju je stvorio finski dizajner Eero Aarnio.

Taylor Swift x Marcel Breuer

Kultna Cesca stolica dizajnera Marcela Breuera pojavljuje se na samom početku spota "Anti-Hero", a viđena je i u spotu Kendricka Lamara za pjesmu "We Cry Together".

Liv.e x Brian Kane

Bijela pozadina u spotu "Wild Animals" dodatno naglašava razne komade namještaja, a neki komadi ističu se više od ostalih, poput neobične postmodernističke vintage stolica koju je Brian Kane dizajnirao još 1983. godine.

Doja Cat x Eero Saarinen

Dizajnerski namještaj Eera Saarinena desetljećima se koristi za dočaravanje daleke budućnosti, pa je sasvim prirodno što je Doja Cat koristila njegov Tulip Chair iz 1956. za opremanje svog chic svemirskog broda u spotu "Get Into It (Yuh)". Ružičasti i bijeli prostor s potpisom Valentina kontrast su neprijateljskom svemirskom brodu smeđe boje.