Krenula je sezona niskih temperatura, ali ujedno i toplih noći pod dekicom, s omiljenim čajem i grickalicama, i često već dobro znanim filmovima.

Iako smo neke od njih pogledali toliko puta, rado im se vraćamo, što po dozu opuštanja i smijeha, što po novu, dobro poznatu dozu adrenalina. Pravi modni ljubitelji u filmovima će tražiti upravo to - modnu inspiraciju. 

Trenutno vlada moda jeseni i zime, pulovera, mekanih šalova, omiljenih kaputa, raznih modela čizmica i općenito slojevitog odijevanja. Ako ste jedni od onih koji vole spajati modu i film, ovi su naslovi savršeni za jesenske noći. 

'When Harry Met Sally' ('Kad je Harry sreo Sally')

Prekrasne pulovere koje u ovom filmu nosi glumica Meg Ryan rado bismo prisvojili, kao i njezinu prekrasnu kosu i make-up osamdesetih i naglašeno rumenilo. Sakoi i pletiva, široke hlače, hlače cigareta kroja, kožne rukavice, visoke čizme, kombinacija mode jeseni i vintage trenutka savršeni za sve ljubitelje retro izričaja

'When Harry Met Sally'
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

'Sweet November' ('Posljednja jesen') 

U duhu trenutnog mjeseca, za uživanje u ljubavnoj priči između Keanu Reevesa i Charlize Theron i jesenski San Francisco. 'Sweet November' prepun je chunky pletenih pulovera u svim bojama kao i oversized kardigana koji su definicija udobnosti, a filmski ormar preslika je jesenskog lookbooka.

'Sweet November'
Warner Bros Collection / Everett / Profimedia 

'A Rainy Day in New York' ('Kišni dan u New Yorku')

Timothée Chalamet i Elle Fanning dva su studenta koja posjećuju New York pokušavajući produbiti međusobnu vezu. Pletene dolčevite, karirane suknje, smeđi blazeri... U ovom ćete filmu sigurno pronaći ideje za sljedeći jesenski outfit za svaki dan. 

'A Rainy Day in New York'
Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia 

'Knives Out' ('Nož u leđa') 

Uz ogroman spektar nevjerojatnih likova i glumaca, 'Knives Out' nudi isti takav spektar jesenskih modnih inspiracija. Daniel Craig, Chris Evans i Ana de Armas nositelji su kako filma, tako i modnog izričaja. Dovoljno je reći da, kada je film izašao 2019. godine, Evansov sivkasto-bež pleteni pulover bio je trendi diljem interneta i veoma brzo prodan u svim trgovinama.

'Knives Out'
Lions Gate / Everett / Profimedia 

'Twilight' ('Sumrak')

Potencijalno neočekivani film ovog popisa, ali 'Twillight' saga zapravo ističe jesenski stil u pravom maniru 2000-ih. Kristen Stewart nosi karirane košulje, hudice, nekoliko slojeva topova, chunky čizme, samt hlače - sve ono što je potrebno za postizanje grungy Y2K stila.

Twilight
Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia