Stil Francuskinja najobožavaniji je na svijetu. No, njihov smisao za modu ne odnosi se samo na odijevanje, već i na uređenje interijera. Očarani smo elegancijom pariških stanova! Evo nekoliko komada koji će unijeti dašak francuskog stila u vaš dom.

Zlatno ogledalo

Bez obzira na oblik i veličinu, ogledala su neophodan dio svakog francuskog stana. Što više, to bolje, jer se svjetlost reflektira, stvarajući šarenu atmosferu u vašem domu. Želite li dašak Versaillesa, odaberite ogledalo sa zlatnim ukrasima.

Umjetnička djela

Pariz nije samo grad ljubavi, već i grad umjetnosti. Rijetko tko napusti Pariz, a da ne posjeti jedan od brojnih muzeja kao što su Louvre i Musée de l'Orangerie. Stoga, umjetnine ne smiju nedostajati ni u jednom francuskom stanu.

Knjige

Francuskinje su gotovo izmislile koncept coffee-table books pa knjige koriste i kao ukrasne predmete. Postavljene na stoliće za kavu, poredane na komodama, stvaraju posebno elegantnu i modnu estetiku.

Stolice od ratana ili slame

Ovaj je tip stolica ponovno popularan u svijetu, ali za Francuskinje nisu ništa novo. Odavno vole retro komade namještaja, a ovaj, inspiriran pariškim kafićima, posebno.

Dugački kauč

Ovaj komad namještaja proslavio je francuski slikar Jacques-Louis David koji je zauvijek ovjekovječio Julie Récamier kako leži upravo na takvom kauču.

Izvor: Elle.rs