Mnogima omiljena tradicija prosinca i dalje je kićenje božićnog drvca i cijeli proces ukrašavanja doma blagdanskim dekoracijama.

Dok su neki to već učinili, drugi poštuju tradiciju te se na posao bacaju na Badnjak, sigurno pitajući se: 'Kako ove godine ukrasiti drvce da bude posebno i drugačije od prošlih godina?'.

Neki klasični načini nikada neće postati passé. Tradicija u ukrašavanju uvijek je voljena jer ipak je riječ o upravo takvom blagdanu, stoga naglašavanje crvenih i zlatnih tonova uvijek će biti pogodak kombinacija. U posljednje vrijeme, mnogi vole koristiti glomazne dekoracije na boru, primjerice u obliku zvijezda, mašnica, ruža, kugli, a sve je voljenije postavljanje samo lampica bez dodatnih dekoracija. Čini se da nije nimalo pretjerano u domu držati čak dva božićna drvca, a neki će radije dekorirati dom s netradicionalnim jelkama od neuobičajenih materijala (papira, metala, kartona). 

Zara Home papirnato božićno drvce
Zara Home 

Kao i za sve drugo, tako su se i ove godine javili novi trendovi u ukrašavanju borova, a čini se da je trenutno voljen neklasičan trenutak u ukrašavanju. Ako ste mislili da ćemo vam predstaviti jednostavan bor s nekoliko mašnica i kuglica pod krinkom 'novog minimalizma', prevarili ste se. Društvene mreže iznjedrile su ponešto drugačiji trend koji definitivno nije za svakoga, pogotovo za ljubitelje jednostavnih i ne previše upadljivih dekoracija.

Tinsel Tree osvojio je svijet, a riječ je o načinu ukrašavanja drvca koji uključuje korištenje sjajnih trakica ili niti od metala koje vise s grana bora i tako stvaraju prekrasan sjajni efekt. Osim trakica, na drvce je dovoljno staviti samo lampice koje dodatno naglašavaju efektnost i stvaraju divan svjetlucavi ugođaj.

Tinsel Tree
Instagram (@labatisse.co) 

Tinsel Tree
Instagram (@rustandtrust) 

Tinsel Tree
Instagram (@katekalilxhome) 

Tinsel Tree
Instagram (@labatisse.co) 
Tinsel Tree
Instagram (@moon1860) 

Sasvim je jasno zašto kuglice ove godine neće biti potrebne za posjedovanje najtrendi bora, a za razliku od inače, ove je godine poželjno pretjerati s količinom dekoracije i brojem trakica koje ćete postaviti na grane.