Uređenje doma spoj je potreba pojedinaca, praktičnosti i naravno – estetike. A kako bi prostor koji zovemo dom bio još ugodniji, dobro je poslušati savjete profesionalaca, a koji ne zahtijevaju velike investicije ili fizičke radove. Također, briga o detaljima vašeg doma može potaknuti vašu kreativnu stranu a za rezultat imat ćete dom uređen u skladu s vašim potrebama i osobnim stilom.

Okrenite se cvijeću i svježim plodovima

Svježe, rezano cvijeće u lijepoj vazi u prostor unosi energiju boja i tekstura, te tako vaš dom čini šarmantnim i ljepšim. Jednako vrijedi za svježe voće i povrće, zato odaberite mjesto, ukrasnu posudu, košaru, te izložite svježe sezonske plodove. Ovaj tip dekoracije jednako je dobrodošao u kuhinji, blagovaonici i boravku.

uređenje doma interijeri
Unsplash / Marina Podrez 

Recite ne neredu

Događa li se i vama kako ne znate kamo bi sa stvarima koje su izložene na policama stana a nekako im to mjesto ne pripada? Najbolje rješenje za pohranu viška stvari su ukrasne kutije i košare. Birajte komade dovoljno velike za vaše potrebe, po mogućnosti u boji te vrsti materijala prikladnoj namještaju i stilu uređenja. Pospremanjem sitnica vaš će prostor dobiti na prozračnosti, urednosti. Vrijedi za svaku prostoriju u stanu.

Uređenje doma
Unsplash / Karolina Grabowska 

Uređenje doma
Unsplash / Karolina Grabowska 

 Ujedinite stil

Stilska posebnost krije se i u odabiru boje posteljine, ručnika, kuhinjskih krpa. Umjesto šarenila i neusklađenosti stila, preporuka je odabrati sve ručnike u istoj boji ili nijansama boje, jednake veličine i motive kuhinjskih krpa, te što je moguće neutralnije boje posteljine kako bi dom odisao stilom i harmonijom. Ovaj se savjet odnosi i na posude u kuhinji, kupaonici ili ostavi, one za sol, papar, začine, tjesteninu; odlaganje sapuna... Ujednačavanjem posuda i kutija istog izgleda postiže se preglednost i urednost.

Uređenje doma
Unsplash / Marina Podrez 

Uokvirite život

U svakom domu postoje uspomene poput fotografija, crteža, postera, detalja koje često sam objesimo ili zaljepimo na zid i hladnjak... Tajna lijepog prostora je i u okviravanju svih tih detalja u okvire koji se stilom i tipom okvira uklapaju u naš prostor a koji i samom predmetu dobro pristaju. Uokvirene okačite na zid, složite zid uspomena ili jednostavno naslonite na policu, komodu ili noćni ormarić.

Uređenje doma
Unsplash / Mathilde Langevin 

Budite kreativni

Često se postavlja pitanje kako sa stilom urediti stolić za kavu a da se ne pretvori u mjesto pretrpanu sitnicama, knjigama i svijećom koju rijetko koristite. Za početak raščistite stolić i odaberite omiljene estetske detalje kao što su vaza, knjige, skulptura, svijeće i stilizirajte ih kako bi stolić bio estetski privlačan a opet u uporabnoj funkciji.