Volimo lijepo uređene dome i volimo živjeti u lijepo uređenim domovima koji su odraz osobnosti nas kao pojedinaca ali nas kao članova obitelji. A zahvaljujući TikToku, Instagramu i Pinterestu, izloženi smo divim primjerima kako dom učiniti mjestom koje spaja udobnost, praktičnost i estetiku, primjerima koji nas podučavaju kako detaljima možemo učiniti puno.
Donosimo savjete uz koje će vaš dom izgledati još elegantnije, savjete koji podsjećaju koji su to detalji vašeg doma važni za dojam u cjelini, a koje je dobro osvježiti, zamijeniti i bez da planirate veliko renoviranje.

Dizajn interijera
Unsplash / Zhao Yangyang 

Zamijenite sintetiku prirodnim materijalima

Bez obzira govorimo li o podovima, ili detaljima kako što su ukrasni jastuci, prirodni materijali u stanovima uvijek izgledaju bolja, a korištenjem prirodnih materijala ulažemo i u kvalitetu življenja. Ako ste u prilici birati, birajte drvene podove, parkete, drveni namještaj, detalje od ratana i mramora, prirodne materijale kao što su pamuk i lan, te uživajte u ljepoti prirodnih materijala na dugi rok.

Dizajn interijera
Unsplash / Karolina Grabowska 

Kupujte tepih? Kupite veliki

Zanimljivo je kako postoje domovi kojima tepisi ne trebaju te oni koji postaju još ugodnijim mjestom za život zahvaljujući – tepihu. Za sve one koji tepihe vole i žele unutar svoja četiri zida, dobar je savjet da razmislite o što većem komadu. Preporuka je da u prostoriji u kojoj koristite svaki komad namještaja ima barem dvije noge na mekoj površini. A veći tepih ujedno prostoriju čini prostranijom i luksuznijom, a dio čarolije je i u odabiru boje i teksture tepiha koji će doprinijeti tom dojmu.

Dizajn interijera
Unsplash / Deconovo 

Recite da vintage komadima

Volimo nove komade namještaja, ali jednako tako volimo i miks novog i vintage stila, jer neki su vintage komadi postali dizajnerskom klasikom koja u stanove unosi dašak osobnosti. Stolice, fotelja ili kultna lampa primjer su komada koji će i vašem stambenom prostoru dati na osjećaju stila, dizajna i luksuza.

Dizajn interijera
Unsplash / Zhao Yangyang 

Novi pogled na rasvjetu

Često se dogodi da se u rasvjetu ulaže na samom kraju procesa uređenja stana. A tada je budžet uglavnom i potrošen i pristajemo na jeftinije i jednostavnije opcije vezane uz odabir rasvjetnih tijela. A rasvjetna tijela, bez obzira govorimo li o onima na plafonu ili lampama po prostoru, važan komad. Zato ne štedite na rasvjetnim komadima, ona skuplja, dizajnerska i s odličnim rješenjima obasjat će i nešto manje skup namještaj još boljim svjetlom, uvijek privući pažnju te vašem domu dati na skupom izgledu.

Dizajn interijera
Unsplash / Denys Striyeshyn 

Recite ne plastici i odaberite žive biljke

Ukrašavanje domova plastičnim orhidejama, vjenčićma i zelenilom odavno je izvan mode. Razlozi su brojni, od estetskih, jer plastika je samo plastika, do održivih, a za sve one koji bez cvijeća i bilja ne mogu, preporuka je jednostavna. Nabavite svježe rezano cvijeće, bilje u teglama te sezonsko, začinsko bilje, koje osim što možete koristiti u kuhinji, svojim mirisom divno utječe na atmosferu doma te vaš prostor čini oazom stila.