Na spomen riječi ljeto pred očima nam se instant stvara slika uronjena u mediteranski ugođaj, atmosferu mora, sunca, otoka, voća, rashlađenih napitaka, sporog protoka vremena. Dovoljan je detalj ili motiv koji opisuje taj osjećaj i slika je pred nama, ona koja nas priprema na ljetnu bezbrižnost. Za još bolji doživljaj tog osjećaja u pomoć je priskočila Zara Home, s novom kolekcijom pod nazivom Sicily, Tonnara di Scopello.

Kolekcija je to u kojoj vas očekuje sve potrebno za više nego ugodne ljetne trenutke, od većih i manjih detalja za plažu, ležaljki, mini sofa, suncobrana, do čaša, tanjura, stolnjaka... a svaki komad je prožet savršenom dozom ljeta i Mediterana. Neodoljivo.

unnamed (46).jpg
Zara Home 

Ali ono što je posebno privuklo našu pažnju je pojam Tonnara di Scopello. Lokacija smještena u jednom mjestu na Siciliji, jednom od onih nad čijim se detaljima objavljenim na Instagramu uvijek zadržimo, mjesto koje je poslužilo kao inspiracija za ovu kolekciju.

06.jpg
Zara Home 

unnamed (44).jpg
Zara Home 

12.jpg
Zara Home 

17.jpg
Zara Home 

18.jpg
Zara Home 

20 (1).jpg
Zara Home 

21.jpg
Zara Home 

22.jpg
Zara Home 
11.jpg
Zara Home 

25 (1).jpg
Zara Home 

Tonnara Di Scopello je povijesna tvornica tune koja se nalazi u Scopellu (gradić oko 40-60 minuta vožnje od Palerma), a prepoznat ćete je kao prekrasnu staru ružičastu zgradu okruženu stjenovitim plažama i prekrasnim akvamarinskim morem. Danas je to šarmantni hotel na čijoj se plaži može osjetiti čar mediteranskog ljeta.

03 (1).jpg
Zara Home 

09 (1).jpg
Zara Home 

08 (1).jpg
Zara Home 

07 (1).jpg
Zara Home 


Boravak u Tonnari je poput vraćanja u prošlost, jer ovdje možete doživjeti glavne značajke arhitekture iz 13. stoljeća, a dio šarma je i ta ružičasta fasada koja se lagano ljušti izložena suncu i vremenu. Ovdje vrijeme kao da je stalo, a to se najbolje može doživjeti ako posjetite muzej u kojem ćete doživjeti povijesnu priču ove zgrade i mjesta, uroniti u prošlost te uživati u dolce far niente trenutku.

unnamed (45).jpg
Zara Home 


Sve je to bilo i savršenom kulisom za predstavljanje ove nove Zara Home kolekcije koja će se savršeno uklopiti u vaš komadić ljetnog raja.