Volite ukusne slastice ali niste baš od pećnice? Imamo odlično rješenje, slatko osvježenje, kolač koji se priprema bez pečena a čiji okus osvježava. Donosimo recept za pripremu kolača, torte od limuna i limete, koja dobro rashlađena te dekorirana svježe narezanim kriškama limuna i limete postaje zvijezdom stola. Ova se torta poslužuje uz ljetne osvježavajuće koktele ali i aromatizirane limunade. Važan savjet je da pripremite pitu dan ranije, pospremite je u hladnjak te dekorirajte netom prije posluživanja.

Torta od limuna i limete

Sastojci:

Za podlogu
250 g keksa (kao za pripremu cheesecakea)
100 g maslaca

Za nadjev
300 ml kondenziranog mlijeka
200 g krem sira (sobne temperature)
250 ml vrhnja za šlag (ohlađeno)
3 limuna
2 limete

Priprema:

Ručno ili u blenderu usitnite kekse. Dodajte rastopljeni maslac i sve dobro povežite. Pripremite okrugli kalup za torte (lim za pečenje), dodajte smjesu keksa i maslaca i dobro utisnite kako bi dobili podlogu i rub. Ostavite u hladnjaku oko pola sata kako bi se smjesa stisnula. Pripremite kremu i to tako da iscijedite limune i limete te naribajte koricu. U posudu za miksanje dodajte kondenzirano mlijeko i iscijeđeni sok limuna i limete. Promiješajte. Dodajte malo po malo krem sir i sve dobro sjedinite te započnite dodavati vrhnje za šlag. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu koju potom prelijte preko ohlađene podloge od keksa. Poravnajte, zagladite i odložite u hladnjak (najmanje 5 sati). Netom prije posluživanja uredite kolač svježe narezanim limunom i limetom, mrvljenim keksima...

Savjet više - ovaj se kolač može pripremiti i u manjim kalupima, kao mini torta, što zahtijeva malo više posla ali i iznenađenje za okupljene oko stola kada svakome poslužite njegovu mini tortu.