Polako nam se približavaju topliji, suncem okupani dani, donoseći više svjetla i nove energije u prostor koji vrvi inspiracijom za preuređenje doma. Prvi korak na koji se većina odlučuje je promjena boja, bilo da se radi o zidovima, zavjesama, dekoracijama ili ostatku interijera, a ako se dvoumite koju odabrati, stručnjaci su izdvojili tri s kojima ne možete pogriješiti.
Kako biste oživjeli sve prostorije svog doma i stvorili dojam potpuno preuređenog prostora, dizajneri interijera savjetuju da krenete sa suptilnijim promjenama poput uvođenja novih nijansi, a odličan početak su hit boje: toplija bijela, nježno koraljna i boja mente.

Topla bijela

Ako ste jedan od onih koji inzistiraju na tradicionalnoj bijeloj boji i ne vole eksperimentirati s bojama na zidovima, dizajneri interijera savjetuju 'srednji put' - toplu bijelu nijansu. Riječ je o nijansi koja se nalazi između klasične snježno bijele i krem ​​boje, a njezin je šarm u stvaranju pomiješanog osjećaja ugode i topline s uzbuđenjem unošenja potpuno nove nijanse u dom. Također, ovu nijansu je lakše održavati jer se na njoj manje uočavaju mrlje, što će posebno dobro doći obiteljima s djecom.

Osim na zidovima, ova nijansa jako lijepo stoji na drvenom namještaju i posteljini jer mu daje veću dozu elegancije od klasične čiste, naglašeno bijele boje, primjerenije zimskim danima, objašnjavaju stručnjaci, dodajući da se posebno dobro slaže u kombinaciji sa smeđom i sivom.

Nježno koraljna

Ako tražite malo živahniju boju a koja se lijepo uklapa u proljetni ambijent, koraljna će vas apsolutno oduševiti. Rezultat je prirodne kombinacije narančastih i ružičastih nijansi koje podižu raspoloženje na prvi pogled.

Dizajneri interijera ukazuju da je pun pogodak dodavanje ove boje u prostore u kojima dominiraju neutralni tonovi, ali i da se odlično slaže sa sivom, žutom, vodeno plavom i mint bojom.

Boja mente

Boja mente je poznata kao boja sreće u brojnim kulturama, a kao dio dekoracije se koristi i u uređenju javnih mjesta jer djeluje vrlo umirujuće i umirujuće. Zašto ovu boje u tom slučaju ne koristiti i kod kuće?

Stručnjaci tvrde da će mint boja najučinkovitije unijeti živu svježinu i umirujuću toplinu, a tu se posebno ističe nijansa koju možete koristiti posvuda - od zidova, preko kupaonica i kuhinja, do posteljine, zavjesa i ukrasnih jastuka! Riječ je o nijansi koja se nalazi između popularne boje kadulje i aqua blue i najbolje se kombinira s neutralnim tonovima poput bijele, krem ​​i bež.

Izvor: Elle.rs