Pariz je uvijek dobra ideja, a posebno u blagdansko dobakada je svaki kutak ove sjajne metropole primjer savršene blagdanske estetike. Posebnu pažnju iz godine u godinu privlače božićna drvca, a između brojnih kreacija najviše (opet) privlače one smještene u srcu luksuznih robnih kuća, hotela, restorana... I dok je svaka od kreacija priča za sebe jedno im je zajedničko – svaka je vrijedna divljenja u ovo blagdansko vrijeme.

Donosimo izbor 5 najljepših božićnih jelki i dekoracija u Parizu 2023.:

1. Monumentalno božićno drvce u Galeries Lafayettes

Božićno drvce koje morate vidjeti zasigurno je ono u Galeries Lafayettes, jer to je djelo koje se svake godine s nestrpljenjem iščekuje i nikoga ne ostavlja ravnodušnim i tome je tako od 1976. godine. Ove godine odlazimo u svijet koji je zamislio Charles de Vilmorin, koji je bio inspiriran sjećanjem na Božić s bakom i djedom.

2. Jelka u Château de Vaux le Vicomte

Među najveličanstvenijim jelama u okolici Pariza, nemoguće je zaobići onu koja je ove godine ustoličena u Velikom salonu Château de Vauxle Vicomte. Monumentalna jelka viša od 8 metara dominira grandioznim novogodišnjim stolom.

3. Božićno drvce Opéra Garnier Ladurée

Pariška opera otkriva veličanstveno božićno drvo koje je kreirala Anne Vitchen u suradnji s Ladurée. Oduševljava svakim detaljom.

 4. Božićna drvca i atrakcije na trgu Vendôme

Sada svake godine divovska božićna drvca zauzimaju počasno mjesto na trgu Vendôme, sve s potpisom i stilom slavne adrese hotela Ritz Paris. Osim impresivnih jelki ova lokacija oduševljava i božićnim karuselom kao iz bajke.

 5. Božićno drvce hotela Peninsula Paris

U predvorju raskošnog hotela očekuje vas još jedno veličanstveno božićno drvce. Bilo da ste gost hotela, ručate ili ste navratili na šalicu čaja, pogled je neodoljiv.