Uskoro i službeno u kalendar upisujemo prvi dan jeseni, a time se automatski sve više bližimo velikom zaokretu u odijevanju. Osim sveobuhvatne ljepote koju jesenska moda nudi, mnogi se iznimno vesele jednom komadu - čizmama.

Ponuda je toliko široka i raznolika da je teško pogriješiti u odabiru. Od mnogima omiljenih kaubojki, do klasičnih čizama na špic i chunky stomper modela, svake su posebne na svoj način, a s ovim modelima nećete pogriješiti u nadolazećoj jeseni.

Bajkerske čizme

Čizme rokerske estetike i veoma modernog izgleda. Najčešće od crne kože, na sebi od dodataka mogu imati zakovice, remenčiće i metalne kopče, a zbog potplate bez pete, ili one vrlo niske, jako su udobne za nošenje. Iako im naziv nagovještava da se vjerojatno mogu slagati samo s urbanim i 'grubljim' modnim izdanjima, kada se poigrate itekako su dobar odabir i uz romantične haljine.

Bajkerske čizme
Instagram (@rubylyn_) 

Krokodilske čizme

Čizme s finišem krokodilske kože uvijek daju poseban ženstveni touch, pogotovo ako je riječ o onima do iznad koljena i s visokom, tankom petom. Savršeno se slažu s kratkim suknjama, ali to ne znači da ih ne možete kombinirati s, primjerice, poslovnim hlačama na crtu. 

Krokodilske čizme
Instagram (@dawn.tan) 

Lakirane čizme

Prošlo je već neko vrijeme otkako su lakirane čizme u centru pozornosti, ali s obzirom na opsesiju i nevjerojatan povratak devedesetih, i jaki sjaj se vratio. Vidjeli smo modele u modnim kućama Saint Laurent i Prada, stoga izvadite svoj shiny par iz ormara i ne bojte se kombinirati ga. Inače, upravo se oko ovog modela često lome koplja jer je kod njih tanka granica dobrog ukusa i prevelike ekstravagancije.

Lakirane čizme
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 


Kaubojske čizme

Legendarne kaubojke prije nekoliko su godine doživjele nevjerojatan uzlet i popularnost im ne jenjava ni trunkicu. Možete ih danas pronaći u svim mogućim bojama i dizajnima, dok su ipak crne i bež i dalje klasici koji se sa svim modnim kombinacijama savršeno slažu. 

Kaubojske čizme
Instagram (@mariasofiacer) 

Čizme špicastog vrha

Probudite svoju unutarnju modnu ikonu devedesetih s jednostavnim, a iznimno efektnim čizmama koje spadaju u kategoriju bezvremenskih komada i dodaju pravi sexy touch svakom outfitu.

Čizme špicastog vrha
Instagram (@iliridakrasniqi)