Stigao nam je prvi pravi jesenski dan, a s njime i niske temperature. Odmah smo posegnuli za toplijim modnim komadima, a jedni od onih koji su zaštitni znakovi jeseni i zime su razne vrste pletiva.

Savršena su za ležerne, cozy dnevne kombinacije, a dobro uparena mogu proći i kao odličan odabir za nešto sređenije prilike.

Iako je omiljen pleteni komad gotovo svakome topao i mekani pulover, u posljednje su vrijeme jako popularni pleteni kompletići.

Pleteni komplet pulovera i suknje
Instagram (@_jessicaskye) 

Iznimno udobni za nošenje, a uz to i veoma chic, savršena su dnevna go to kombinacija za bilo koju priliku, a mogu se nositi uz salonke na petu, bikerske čizme kao i nježne balerinke.

Pleteni kompletić za jesen 2023.
Instagraram (@smythsisters) 

Pleteni kompletić za jesen 2023.
Instagram (@handinfire) 

Bijeli pulover za jesen 2023.
Instagram (@monikh) 

Već ih nose i street style dame, a osim u kombinaciji suknje i pulovera, odlično se slažu kropirani kardigani i haljinice. Mnogi vole nositi i kombinacije pletenih topova i hlača, a oni se savršeno slažu s popularnim Inuikii čizmicama. 

Pleteni komplet pulovera i suknje
BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA 

Pleteni komplet pulovera i suknje
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Osluškujući trenutne trendove, pletiva će apsolutno obožavana biti i ove hladne sezone, a sve ih možete kombinirati uz traperice (koje, također, dugo vremena nisu bile ovako popularne), sređene hlače na crtu, kožne kratke hlače ili suknje, voljene slip suknje...

Siva pletiva, bijela pletiva, pletiva na prugice, krem modeli, mornarsko plavi, a na kraju i jarko crveni - svi će se nositi u skladu popularnih boja za jesensku i zimsku sezonu.