Ulaskom u jesen mnoge se dame odlučuju na sezonsku transformaciju kose. Šišanje ispucalih vrhova, tretmani nakon izloženosti moru i suncu, osvježavanje boje kose...

Uz tretmane koje bi trebali biti must nakon svakog ljeta, često se odlučujemo i na velike promjene nakon ljetne opuštenosti i uživanja. Svaka sezona nosi svoj trend pa tako i kada je kosa u pitanju, a kao što je i jarko crvena doživjela svoj nevjerojatan hype u odijevanju, tako su i crvene nijanse u kosi trendi.

Trenutno vlada 'Pumpkin Spice Latte' moment - prekrasna mješavina smeđe, crvene, bakrene pa čak i plave. Frizeri ovu nijansu opisuju kao 'prirodni balayage zlatno-smeđih nijansi'.

Za ljubiteljice plave kose, postojan je 'Vanilla Chai' trend. Riječ je o pepeljasto plavoj boji s primjesama brinete i tamnim korijenom. Živahna plava boja izgleda hladnije od nijansi koje viđamo za vrijeme ljetnih mjeseci, ali stvara zadivljujući kontrast između tamnih korijena i hladnih vanilija pramenova.

A smeđokose koje ne žele previše riskirati i vjerne su svojim nijansama, ovih će mjeseci moći još dublje uroniti u svoje smeđe korijene. Kao što u modnom svijetu klasici uvijek drže svoje mjesto te se u trendove vraćaju s vremena na vrijeme, isto je i u beauty svijetu.

'Vintage brineta' koja će u nadolazećim mjesecima biti iznimno voljena boja predstavlja, kao što joj i naziv kaže, ekstremno prirodnu nijansu smeđe. Vibra 50-ih godina prošlog stoljeća, mnogo hladnih podtonova i potpuna suprotnost bojama koje je potrebno mnogo i često održavati.

Veoma monokromatska boja kose, bez pramenova te svjetlijih i tamnijih nijansi. Mnogima dobro stoji zbog svoje jednostavnosti, a odražava pravu stranu jeseni - neutralnost, mirnoću i prirodnost.