S približavanjem proljeća, sve je izglednije da će balerinke dominirati stylinzima budući da ih već sada vidimo u ponudi i na policama omiljenih brendova, a jedan od njih nosi potpis brenda Alaia.

Otkako je u veljači 2021. imenovan za kreativnog direktora modne kuće Alaia, dizajner Pieter Mulier je ovjekovječio svoje snažno nasljeđe visoke mode kroz kolekcije s know-how potpisom, više nego ikada usidrenih u duhu vremena.

Mulier posebno briljira s modnim dodacima, a dovoljan dokaz za to je popularnost njegove torbice u obliku srca posljednjih mjeseci, a o tome dovoljno govore street style izdanja s Tjedna mode u svjetskim metropolama.

Najnoviji predmet žudnje su Alaia balerinke, ali ne bilo koji model. Proizvedene u Italiji s gumenim potplatom i inspirirane tradicionalnom japanskom obućom, balerinke prema viziji Pietera Muliera ističu se svojim statement dizajnom, a njihove dvije verzije su posebno popularne među ljubiteljima mode, o čemu svjedoči i njihov rasprodani status na stranicama brojnih online trgovina.

Viđene na nogama fashionisticama tijekom Tjedna mode i na Instagramu, balerinke Alaia obogaćene svjetlucavim zakovicama i one u mrežastim izdanjima postale su modna opsesija.

U bijeloj ili crnoj boji, ove balerinke po cijeni od 890 eura nesumnjivo će obilježiti proljeće, kao i njihove pristupačne varijacije koje potpisuju popularni high street brendovi.

Balerinke, klasik u svijetu obuće, ovoga proljeća su jedan od ključnih modela, a osim popularnosti modela koje potpisuje modna kuća Alaia, u prilog tome govori i bogata ponuda na policama omiljenih brendova.

Izvor: Elle.rs