Iako je izbor tenisica ogroman i postoji veliki broj opcija na raspolaganju, prema riječima stručnjaka za prognozu trendova trendi modeli za proljeće mogu se podijeliti u tri kategorije.

Prema prognozama trendova mjesece pred nama obilježit će minimalistički, retro i futuristički modeli tenisica.

1. Minimalizam

Tenisice koje su odobrile it djevojke minimalističke su u smislu siluete i palete boja, ali to ne mora značiti da moraju biti potpuno bijele. Neke varijante dizajnerskih tenisica, poput modela Nama brenda Chloe, opremljene su detaljima poput teksturirane površine u različitim kombinacijama boja koje odgovaraju baš svakom stilu.

Emily Ratajkowski u New Balance tenisicama
Profimedia 

Kremaste nijanse uz druge boje ključna su kombinacija za privlačenje pogleda. Ako želite imitirati isti stil it djevojaka, potražite bijele ili bež tenisice s malim promjenama u dizajnu – suptilne blok boje, niz tekstura ili moderne siluete.

2. Retro tenisice

Modni znalci već dugo izvlače svoju kolekciju tenisica iz prošlosti. Bacite oko na minimalizam 90-ih ili visoke modele hrabrih boja inspirirane 80-ima jer taj senzibilitet ne pokazuje znakove posustajanja ni u 2023.

Prema riječima stručnjaka, retro stilovi itekako ostaju zastupljeni u 2023. Kao što je poznato, tenisice Adidas Samba postale su viralne 2022., a nosile su ih Kendall Jenner, Kaia Gerber i Bella Hadid. 

Bella Hadid u Adidas Samba tenisicama
Profimedia 

Još jedan brend na koji se isplati usmjeriti pozornost je Asics koji bilježi porast pretraživanja od 37 posto u odnosu na prošlu godinu. Specijaliziran je za sportske, uže modele koji pristaju uz nogu i tradicionalne "dad shoes".

3. Futuristički modeli

Futuristički stil ove sezone doživljava svoj trenutak te se susreće s klasikom, naslanjajući se na gorpcore estetiku (funkcionalnu i korisnu odjeću za vanjsku aktivnost). To potvrđuju i brojke – futuristički stil imao je porast pretraživanja od 652 posto u odnosu na prošlu godinu, a pretraživanje utilitarističke estetike poraslo je 21 posto u odnosu na prošlu godinu.

Kako biste ovaj trend uključili u svoju garderobu za nadolazeću godinu, potražite tenisice s platformom, tehničkim elementima poput remenčića ili detalja s bungee užetom te šarenim uzorcima. Odlična inspiracija krije se u street styleu, gdje se sportske tenisice nose uz tradicionalno ženstvene komade poput haljina s volanima ili suknji u pastelnim nijansama, boji lavande ili svijetlo ružičaste.

Izvor: Elle.rs