Na samom početku proljeća zamijetili smo pomak od uobičajenih torbi za ovo doba godine: pink i neonske nijanse zamijenile su koraljna i čili crvena (pogledajte revije brendova Salvatore Ferragamo, Prada i Gucci), dok su mikro torbice ustupile mjesto XXL modelima (osim za večernje prilike, gdje minaudiere dobiva svojih pet minuta).

Službeno je došlo vrijeme da svoje zimske torbe premjestite na dno ormara, a u nastavku saznajte u kojih pet modela vrijedi investirati ove sezone.

1. Velike slouchy torbe

Mini-torbe bile su must-have modni dodatak prethodnih sezona, ali njihov dizajn nije pretjerano praktičan. Osim kada u pitanju nije večera ili svečana proslava, u torbama želimo ponijeti sve od laptopa, seruma i šminke, do rokovnika i novčanika. Srećom, brendovi kao što su Chanel, Saint Laurent i Khaite shvaćaju naše potrebe i u svoje ponude uvrstili ne XXL, nego XXXXL torbe.

2. Torbe s raznim ukrasima

Ako se sjećate kada su posljednji put bile aktualne torbe (i jakne) sa zakovicama vjerojatno ste na pragu četvrtog desetljeća. Ove sezone Prada, Alaia, Khaite i Gucci donose svojevrsni modni throwback, a potvrdu ćete naći i u high-street trgovinama: zakovice, ali i svi drugi ukrasi na torbama ponovno u fokusu.

3. Crvene torbe

Neonske boje napustile su modni svijet. Umjesto njih, u skladu sa Pantoneovom bojom za 2023. godinu, tamnocrvena je svuda – na torbama, remenima, cipelama, hulahopkama... Ne zaboravite odabrati svoj favorit u ovoj nijansi, kako biste zapečatili svoje status žene od stila.

4. Military torbe

S cargo hlačama, vraćaju se i military torbe – jer veliki džepovi su najpoželjniji motiv ovoga proljeća. Zaljubljeni smo u Miu Miu military modele predstavljene na reviji proljeće/ljeto 2023, a povoljnije verzije već su dostupne u high-street trgovinama.

5. Minaudieres

Clutch torbe u obliku bisera i školjki predstavili su brendovi Elsa Peretti, Simkhai i Cult Gaia. Postoji li profinjeniji, nježniji i sofisticiraniji modni dodatak? Vjerojatno ne, a budite uvjereni da je sve što ima veze s biserima vječno u modi.

Izvor: Elle.rs