Dolaskom prvog studenog, krenula je i euforija prosinca i za svime onime što nas očekuje u najzabavnijem mjesecu u godini.

Adventski događaji, kuhano vino, česta večernja druženja, poslovni božićni domjenci, šampanjac, šljokice, lampice, ukratko - party sezona. Sve je u znaku Božića i divnih uspomena koje želimo pohraniti u naljepšim mogućim sjećanjima.

Naravno, to znači i da iz ormara vadimo svoje najljepša i najupečatljivija modna izdanja koja će biti 'on point' samo uz dovoljno dobar parfem. Kako ga odabrati, pitate se?

Trebao bi odisati glamurom, sofisticiranošču, tajanstvenošću. Trebao bi biti dugotrajan, jer ipak zabave traju satima, zavodljiv i mrvicu nametljiv. Ukratko - treba ostaviti trag.

U nastavku vam donosimo 11 najboljih primjera upravo takvih parfema koji vas neće razočarati u najljepšim blagdanskim noćima.

Hermès - Tutti Twilly d'Hermès

Apsolutna navala šećera za sva osjetila. Ova cvjetno-voćna mješavina utjelovljenje je božićne večeri i stolova punih koktela, slastica, kolača, vesele glazbe i svjetlucanja na plesnom podiju. Note đumbira i mošusa podižu svako raspoloženje i dugo se zadržavaju na koži kako noć prolazi.

Tutti Twilly d'Hermès
Hermès 

Olfactive O - Citrus 

Kao što mu i naziv kaže - zabavan, živahan, pun radosti za sezonu partyja. Citrus je razigrani dodatak vašoj mirisnoj garderobi. Note šampanjca, limuna i bergamota privući će komplimente prije nego što se miris stopi s vašom kožom zbog nota mošusa i jantara.

Olfactive O - Citrus
Olfactive O 

Maison Francis Kurkdjian - Out Satin Mood

Kako se sezona zabava približava brzinom svjetlosti, sigurno imate onu jednu modnu kombinaciju koju spremate posebno za te prigode. E to je ovaj miris u svijetu parfema. Ljubičica, drvo, jantar i vanilija - kombinacija mirisa koja se divno slaže uz svaku posebnu prigodu uz zavodljive i seksi završne note.

Maison Francis Kurkdjian - Oud Satin Mood
Maison Francis Kurkdjian 

Byredo - Animalique

Note antilopa, sandalovine i jantara. Lagan, a opet intenzivan parfem postat će vam omiljena navika prije večernjeg izlaska iz stana i nećete ga se moći zasititi.

Byredo - Animalique
Byredo 

YSL - Libre L'absolu Platine

Iako smo svi već i više nego navikli na klasičan Libre miris, L’Absolu Platine s prekrasnim aromama naranče ispunit će vas samopouzdanjem. On je sinonim modnog 'power dressinga', samo u svijetu parfema.

YSL - Libre L'absolu Platine
ysl 

Initio Parfums Privés - Oud for Greatness

Vrhunac sezone zabava. Oni koji se odluče za ovaj parfem, sigurno neće proći bez mase komplimenata. Natopit će kožu u bogatim, slatkim notama zahvaljujući opojnom drvenastom mirisu, šafranu i muškatnom oraščiću.

Initio Parfums Privés - Oud for Greatness
Initio Parfums Privés 

BDK Parfums - Pas Ce Soir Extrait

Poput baršunaste odjeće iz snova, ovaj misteriozan parfem je raskošan i dubok, a sofisticirana mješavina gurmanskog papra, kakaa, pačulija i vanilije stvorit će divan sloj na vašoj koži koji će trajati cijelu noć.

BDK Parfums - Pas Ce Soir Extrait
BDK Parfums 

Fenty - Fenty Eau De Parfum

Odvažan i neočekivan, ovaj će miris iznenaditi većinu kada ga uparite s omiljenim outfitom za noćni izlazak. Začinjen, oštar, prepun 'koktela' borovnice, magnolije, ruže i mošusa, tjerat će vas (i druge) da ga volite sve više.

Fenty - Fenty Eau De Parfum
Fenty Beauty 

Akro - Rise

Rise je slatki i sočni koktel koji ćete zauvijek htjeti piti. Zabava u bočici, podiže note kokosa, karamele, pina colade i sandalovine, a kombinacija će stvoriti pulsirajući ritam kada je poprskate po koži.

Akro - Rise
Akro 

Laura Mercier - Eau De Parfum

Poput bijele, čipkaste, maksi suknje, nudi ljepotu prozirnog mirisa kože, s dodatnim blještavilom i luksuzom. Mekan i senszualan zahvaljujući orhideji, smeđem šećeru i jantaru - istovremeno je divan i raskošan.

Laura Mercier - Eau De Parfum
Laura Mercier 

Bastille Paris - Paradis Nuit

Miris jantara drvenaste kože, oslanja se na note sandalovine i cvijeta 'Cassie' kako bi naglasio razigrani i svjetlucavi trenutak koji će upotpuniti svaki look.

Bastille Paris - Paradis Nuit
Bastille Paris