Adventski kalendari nezaobilazni su dio svakih zimskih blagdana, a vesele im se svi uzrasti. Iako je njihova popularnost krenula tako što su bili namijenjeni djeci, s godinama je postalo jasno da im je uloga apsolutno šira. 

Danas je oko njih narasla potpuno nova kultura u kojoj razni brendovi predstavljaju svoje proizvode kroz mjesec i čine savršen poklon za svakog ljubitelja artikala koje nude. Poseban je naglasak na adventske kalendare iz beauty industrije. A u čemu je tolika privlačnost?

Osim što daju potpuni užitak otvaranja i otkrivanja novog proizvoda svaki dan kroz prosinac, donose i određenu uštedu. Naime, najbolji beauty kalendari dolaze s mnogo premium proizvoda, često u manjim pakiranjima i po puno manjoj cijeni. To je savršen način da isprobate proizvode prije nego što uložite u full-size pakiranja.

Donosimo vam 15 najljepših ovogodišnjih adventskih beauty kalendara, a nude sve - od njege tijela, do brige o licu, šminke i parfema. 

Dr. Barbara Sturm

Donosi sve od omiljenih proizvoda za čišćenje lica, anti-age krema do hijaluhorskih seruma. 

(Vrijednost 1290 eura - cijena 519 eura)

Dr. Barbara Sturm adventski kalendar
Dr. Barbara Sturm 

Harrods

Za klasičan luksuz, Harrodsov beauty kalendar uvijek pobijedi. Ove godine donosi originalna pakiranja i ona u putnim veličinama, skincare visokog luksuza sve od Evidens de Beauté, Revive, 111 Skin i Decree.

(Vrijednost - 1353 eura, cijena - 288 eura) 

Harrods adventski kalendar
Harrods 

Christian Louboutin

Iznenađenje 2023. - Christian Louboutin izbacio je svoj kalendar s fantastičnom šminkom mirisnim proizvodima. 

(Cijena - 577 eura) 

Christian Louboutin adventski kalendar
Christian Louboutin 

Rituals 

24 dana proizvoda za divne kupke, ulja za tijelo, kreme i svijeće - ovaj je adventski kalendar savršen za one koji će prosinac provesti u opuštanju.

(Vrijednost - 173 eura, cijena - 101 eura)

Rituals adventski kalendar
Rituals 

La Mer

Ovim ćete kalendarom definitivno stvoriti jedan od najljepših božićnih poklona, a nudi pravo putovanje kroz kultnu skincare kolekciju, od intenzivne revitalizirajuće maske do legendarne njegujuće kremice za lice. 

(Cijena - 542 eura) 

La Mer adventski kalendar
La Mer 

Yves Saint Laurent

Savršen za mjesec glamuroznih noći - od najtamnije maskare do savršenog crvenog ruža i daška Libre parfema. 

(Vrijednost - 479 eura, cijena - 288 eura) 

Yves Saint Laurent adventski kalendar
Yves Saint Laurent 

Benefit

U kalendaru ćete pronaći sve ono što vam je potrebno za osvježenje svoje make-up torbice. 

(Vrijednost - 324 eura, cijena - 167 eura) 

Benefit adventski kalendar
Benefit 

Sephora 

Sephorin adventski kalendar defitivno je jedan od luksuznijih ove blagdanske sezone, a sadrži proizvode za njegu kože lica i tijela te make-up. 26 od 36 proizvoda je u originalnoj veličini, a mnogo njih je i ekskluzivno (kao, primjerice, make-up linija Gwen Stefani).

(Vrijednost -1206 eura, cijena -  218 eura)

Sephora adventski kalendar
Sephora 

Charlotte Tilbury 

12-dnevni kalendar prekrasan je poklon za sve ljubitelje šminke, a u njemu se nalaze klasične boje i dobro poznate formulacije koje ćete sigurno potrošiti. Očekujte originalno pakiranje Hot Lips proizvoda za usne, kao i putno pakiranje popularne Magic Cream.

(Vrijednost - 260 eura, cijena - 185 eura)

Charlotte Tilbury adventski kalendar
Charlotte Tilbury 

Jo Malone

Ljubitelji parfema znaju koliko je Jo Malone adventski kalendar poseban, a ove godine donosi nove favorite i nekoliko limited-editions poklona, savršenih za blagdansku sezonu. 

(Cijena - 381 eura)

Jo Malone adventski kalendar
jo malone 

Sisley 

Modni brend Sisley ove godine prvi put izdaje svoj adventski kalendar, a sadržava originalna, kao i putna pakiranja njihovih proizvoda, ali i neke nove još neviđene. 

(Cijena - 549 eura) 

Sisley adventski kalendar
Sisley 

Dior (veća verzija) 

Diorov zlatni kalendar uvijek je jedan od najljepših, a takav je slučaj bez iznimke i ove godine. Donosi sve od Prestige linije za njegu kože do J'Adore parfema i 30 Montaigne svijeće.

(Cijena - 658 eura) 

Dior adventski kalendar veća verzija
dior 

Dior (manja verzija)

A možete dobili i minijaturniju verziju kalendara koji sadrži pet kultnih proizvoda.

(Cijena - 150 eura) 

Dior adventski kalendar manja verzija
dior 

Kiehl's

Možete očekivati mnogo klasika, od Ultra Facial Cream do Creme de Corps, a kalendar je savršen za dijeljenje sa svojim partnerom. 

Kiehl's adventski kalendar
Kiehl's 

Net A Porter

Net A Porter u ponudu je stavio ultimativni poklon - chic zbirku najprodavanijih luksuznih kozmetičkih proizvoda i onih za wellness te nakita. Očekujte klasike za njegu kože, šminku, kao i popularnu Anissa Kermiche svijeću i par srebrnih naušnica.

(Vrijednost - 1535 eura, cijena - 222 eura) 

net-a-porter-luxury-advent-calendar-653a33ec46caa.jpg
Net A Porter