Prosinačka slavlja, blagdanski eventi, obiteljska druženja, obilježavanje posebnih dana, a na posljetku i ulazak u Novu godinu - najveseliji mjesec u godini došao je kraju, a s njime započele neke nove navike koje smo odlučili uvesti u 2024.

Iako su siječanj mnogo puta nazvali najdepresivnijim mjesecom u godini, upravo je on ključan u održavanju novogodišnjih odluka koje smo donijeli krajem godine.

Mnogi su odlučili više i bolje brinuti se o svom tijelu, a uz odlaske u teretanu, naglasak najviše nosi briga o koži lica. U nastavku vam donosimo savjete kako ćete na najbolji način tretirati svoju kožu u siječnju.

Dajte prioritet zdravlju svojih crijeva

Sve više postajemo svjesni zašto je zdravlje crijeva važno, a usko je povezano i s našim licem. Iako će mnogi loše zdravlje crijeva povezati samo s nadutošću ili općom nelagodom kada je probava u pitanju, loše stanje kože i izražene upale na njoj zastavice su koje pokazuju da nešto nije kako treba biti. 70 posto imunološkog sustava leži upravo u crijevima, stoga napunite hladnjak zdravim namirnicama, konzumirajte prirodne probiotike, dobre bakterije i probajte pronaći stil prehrane koji vam najviše odgovara.

Njega kože
Shutterstock 

Povratak na osnove njege kože

Ako mislite da vam nedostaje sjaja koži, primamljivo je dodati više proizvoda u svoju rutinu kako biste ga vratili. Ipak, najbolje se držati onih dobro poznatih rutina - dobrog čišćenja i jednostavnog pilinga. Na taj način čistite pore, uklanjate naslage mrtvih stanica kože te masnoću.

Njega kože
Shutterstock 

Njegujte pozitivne misli

Možda zvuči pretjerano i klišejski, ali moć pozitivnih misli ima veliki utjecaj na naše zdravlje pa tako i izgled kože. Lijepo razmišljanje snizit će i razinu hormona stresa koja inače, također, može uzrokovati razne upale na koži lica. Umjesto da se fokusirate na loše stvari, prisvojite nježnije stavove prema zdravlju svoje kože te razmišljajte o njemu kao procesu. Osim prihvaćanja pozitivnog pristupa, ključno je imati realne ciljeve i shvatiti da je za bilo kakve promjene potrebno vrijeme.

Njega lica
Shutterstock 

Uvijek spominjana - dobra hidratacija

Festive prosinac sa sobom je donio i češću kozumaciju alkohola i ne baš zdrave hrane, čije ste posljedice potencijalno vidjeli i na svojoj koži lica. Zato je sada vrijeme za pojačanu hidrataciju, a voda je u ovom slučaju najbolji prijatelj. Možda bi bilo dobro u svoju hidrataciju dodati i elektrolite, mješavinu esencijalnih minerala poput kalcija i kalija.

Njega kože
Shutterstock