Da su društvene mreže postale najbrži mediji za širenje trendova, davno je poznata stvar. Ipak, među njima, u posljednjih nekoliko godina prvo je mjesto definitivno zauzeo TikTok.

Ono što je na njemu viralno, vrlo vjerojatno postaje globalno trendi, od mode, do uređenja doma i beauty svijeta. Tako je poznato da će se u ovoj godini nositi plavi makeup, da se potencira mob wife estetika, kao i da je bob frizura i dalje tražena i voljena kao i prošle godine.

Kada su parfemi u pitanju, već neko vrijeme upravo na TikTok-u vlada pomama za imenom Bianco Latte talijanskog niche brenda Giardini di Toscana. Bazne note vanilije i bijelog mošusa, srednje note meda i kumarina te karamela na vrhu skladaju slatkaste note kojima je teško odoljeti, a i sam je parfem službeno opisao kao 'zagrljaji u oblačiću vanilije, mlijeka i meda, gurmanska ambra (mirisna smola) i maženje'.

Giardini di Toscana - Bianco Latte parfem
Instagram (@giardiniditoscana) 

Giardini di Toscana - Bianco Latte parfem
Instagram (@giardiniditoscana) 

Za one koji nisu upućeni u ovo talijansko ime, priča o brendu Giardini di Toscana počinje 1942. godine u šarmantnom selu Casentino, u srcu Toscane. Osnovali su ga Giovan Pireo i Emma Ducci, a njihova malena trgovina kroz godine se razvila u renomiranu parfumeriju. U 60-im godinama, njihova kći Irma transformirala je posao u elegantni mirisni atelje, održavajući na životu obiteljsku drevnu knjigu recepata.

Danas je kreativno ime iza brenda Silvia Martinelli, a kombinira umijeće i inovativnost za kreiranje jedinstvenih dizajnerskih mirisa. Inspiraciju prolazi u svojim voljenim vrtovima, a tamo je nastao i čuveni Bianco Latte, miris koji pripada obitelji gurmanskih mirisa i jantara (iako kamen,miris jantara uvriježen je skup prirodnih i sintetičkih sastojaka kao što su vanilija i pačuli koji se koriste za stvaranje orijentalnih mirisa Dalekog Istoka).  

Giardini di Toscana - Bianco Latte
Instagram (@giardiniditoscana) 

Giardini di Toscana - Bianco Latte parfem
Instagram (@giardiniditoscana) 

Takvi parfemi sadrže slatkaste note, a Bianco Latte više je od običnog mirisa. Svojim obavijajućim i neodoljivim notama ovaj će miris očarati svakoga tko ga osjeti, a idealan je parfem za sve ljubitelje gurmanskih, slatkih parfema. Najbolji je za jesenske i zimske dane, hladnije vrijeme, a savršen je za svaku priliku (iako više naginje večernjoj varijanti).

Karakterizira ga i nevjerojatna dugotrajnost, a s obzirom na jačinu parfema, veoma je lako pretjerati u nanošenju - dovoljno je malo za intenzivan doživljaj. Kao neke od parfema sličnima njemu možemo izdvojiti Guerlain - Shalimar, Thierry Mugler - Angel ili Hermès - Elixir Des Merveilles.

Giardini di Toscana - Bianco Latte
Instagram (@giardiniditoscana) 

Iako se mnogi ljubitelji žale da ga je teško pronaći, sada ga je moguće osobno isprobati u TOP parfumeriji u Zagrebu, adresa Kaptol 4, a prodaje se u pakiranju od 100 mililitara po cijeni od 125 eura. Na njihovoj službenoj stranici može se naručiti i novi broj Storybooka nastalog u suradnji s umjetnom inteligencijom - platformom SOLL.