Kao što svaki segment modnog i beauty svijeta dobiva svoje promjene i novitete u 2024. godini, tako je i s noktima.

Ljubitelji dobre manikure znaju da je nekada teško pronaći inspiraciju, stoga često stvari poput trendova uvelike mogu olakšati odabir u određenim situacijama. Mnogi će reći da je nalakši način stvaranja novog trenda upravo dodavanje blage promjene u klasici, a ako je nešto klasično u svijetu noktiju, onda je to francuska manikura.

U 2024., ona će se nositi na nešto drugačiji način. 

Riječ je o 'podijeljenoj francuskoj manikuri' u kojoj se bijeli dio nokta spušta skroz do sredine, a onda još i on stilizira na poseban način. Bilo da se odlučite za jarke boje, suptilne nijanse ili intrigantne dizajne, ovaj mani trend svestran je i moderan način da istaknete svoje nokte.

Podijeljena francuska manikura
Instagram (@nailsbysuman) 

Podijeljena francuska manikura
Instagram (@nailsbysuman) 

Za razliku od tradicionalne francuske manikure gdje su vrhovi obojeni u bijelo preko cijelog nokta, podijeljena francuska manikura pokriva samo polovicu vrha nokta, podijeljena okomito tako da je samo četvrtina nokta lakirana. Iako je često obojena u onu prepoznatljivu francusku bijelu boju, ova manikura vam omogućuje da budete razigrani i kreativni. Možete isprobati razne boje, uzorke ili teksture na vrhu dok donji dio ostaje neutralan.

Ova manikura može pristajati na svaki look, od elegantnog do opuštenog. Ako želite nokte koji lako mogu prijeći iz dnevne u noćnu kombinaciju, razmislite o odabiru neutralne boje, kao što su crvena, smeđa, crna, baby pink... Odvažne i jarke nijanse mogu dodati dašak osobnosti, a ako želite biti stvarno kreativni, možete dodati uzorke, dizajne ili čak 3D elemente poput kamenčića.

Podijeljena francuska manikura
Instagram (@riysnails_) 

Podijeljena francuska manikura
Instagram (@riysnails_) 

Podijeljena francuska manikura
Instagram (@nailsbysuman) 

Podijeljena francuska manikura
Instagram (@nailsbysuman) 

Postizanje podijeljene francuske manikure je iznenađujuće jednostavno. Nakon što nanesete osnovnu boju, možete dodati malu točku u sredinu nokta alatom i povući vodoravnu liniju lijevo ili desno, ovisno kojom rukom radite. Zatim obojite drugu liniju okomito niz sredinu do vrha nokta. To će oblikovati mali pravokutnik, koji zatim ispunite lakom. Efekt podijeljene francuske manikure postiže se i ako obojite cijeli dio gornjeg nokta, ali u dvije podijeljene drugačije boje. Inspiracije za ovakav tip manikure zaista je mnogo i nepresušan je izvor ideja zbog svog posebnog izgleda.