Početkom prosinca 2023. godine, Zara je po prvi put u svojoj beauty sekciji predstavila kolekciju za kosu pod nazivom 'Glitter In Gold'. Bilo je riječ tada o Holiday setu koji je nudio četiri proizvoda u zlatnoj boji - svjetlucavi gel, metalik svjetlucavi sprej, sjajne metalne ukosnice i češalj.

Zara je tada proizvode kreirala u suradnji s frizerom Guidom Palauom i Kaiom Gerber kao zaštitnim licem. Iako su mnogi mislili da je riječ samo o blagdanskog kolekciji, sada je Zara predstavila novu Everyday Basics liniju koju opisuju kao 'liniju osnovnih proizvoda za kosu'.

Guido Palau je istaknuo da su proizvodi osmišljeni kako bi omogućili korisnicima postizanje prirodnog ili jednostavnog izgleda, a objasnio je da kolekcija crpi izravnu inspiraciju iz bitnih predmeta u njegovom osobnom priboru za stiliziranje. Javnosti je predstavio proizvode koji se mogu koristiti sami ili zajedno te su dizajnirani kako bi zadovoljili potrebe svih tipova kose i stilova.

Inače, Guido spada u skupinu najinovativnijih i najcjenjenijih svjetskih frizera koji je ostavio svoj trag u svijetu mode tako što je tradicionalnim frizurama dao strukturirani, ali buntovan izgled. Kako kažu na službenoj Zarinoj stranici 'njegove su suradnje proteklih 30 godina urodile nekim od najlegendarnijih slika modnog svijeta'. 

Zara proizvodi za kosu
Zara 

Zara proizvodi za kosu
Zara 

Zara Hair donosi šest proizvoda za oblikovanje kose - višenamjenski sprej za suhu teksturu, pjena za volumen, sprej za feniranje, lagani balzam za kosu, aktivator kovrča i sprej za kosu.

Zara proizvodi za kosu
Zara 

Zara proizvodi za kosu
Zara 

'Nakon godina razgovora sa ženama o njihovoj kosi, shvatio sam da žele proizvode koji im pomažu u oblikovanju, ali ne žele previše stilizirane frizure. Žele proizvode koji su lagani, čisti i koji ne otežavaju kosu. S ovom linijom, mislim da smo uspjeli upravo to', zaključio je Guido.

Zara proizvodi za kosu
Zara 

Zara proizvodi za kosu
Zara 

Svi su proizvodi već dostupni u Zara trgovinama diljem svijeta, a obećavaju luksuznu njegu kose za svakoga.