Iako je starenje potpuno prirodan proces kroz koji svi prolazimo, to ne znači da ga ne možemo barem malo usporiti. Industrija koja svakim danom probija svoje granice svakako je beauty industrija iz koje neprestano niču novi proizvodi s učinkovitim formulama zahvaljujući kojima se godine na licu mogu barem malo odgoditi.

Zapravo, vrlo je teško odrediti o čemu ovisi brzina procesa starenja kože, no na to najviše utječu brojni čimbenici poput načina života, prehrane, stresa i raznih genetskih svojstava. Također, izlaganje kože sunčevim zrakama i nekorištenje svakodnevne SPF zaštite uvelike pridonosi pojavi prvih bora jer koža ubrzano gubi razinu vlažnosti u dubljim slojevima kože i postaje sve opuštenija.

Kolagen i elastin zaslužni su za mladolik i zategnut izgled kože, a starenjem te veze 'pucaju' pa koža počinje polako gubiti tonus. Upravo zato veliki broj anti-age krema u svojim formulama sadrži upravo ove sastojke i primarno je usmjeren na dubinsku hidrataciju kože.

Jednako je važna i pravovremena njega, a veliki broj istraživanja pokazao je da koža počinje stariti već s 25 godina, unatoč tome što ne mora pokazati prve, vidljive znakove starenja.

Kako je prevencija uvijek bolja od liječenja, nije naodmet uvrstiti anti-age njegu u svoju dnevnu rutinu, a u nastavku smo izdvojili top pet favorita iz drogerija koji definitivno čine razliku.

Nivea Cellular Anti-Age noćna krema za pomlađivanje 40+

Podržava aktivnost stanica koje pojačavaju kolagen i pomaže koži da ponovno sastavi i ojača svoja potporna vlakna. Sadrži čisti bacuchiol koji je izvrsna prirodna zamjena za retinol, a ako vam je sintetski derivat vitamina A za početak agresivan, uvijek možete krenuti s ovom kremom.

Nivea krema protiv bora
nivea 

Vichy Slow Âge noćna krema

Stručnjaci iz Vichyja poseban naglasak stavljaju na noćnu njegu jer znamo da se naša koža najbolje obnavlja dok spavamo pa joj je osim dobrog sna potreban i odgovarajući proizvod koji će je obogatiti kisikom i pospješiti stanično disanje.

Krema protiv bora
Vichy 

Eucerin Elasticity+Filler dnevna krema za zrelu kožu lica SPF 15

Formulacija sadrži patentirani Thiamidol koji smanjuje pojavu hiperpigmentacija, hijaluronsku kiselinu koja popunjava duboke bore te kolagen-elastinski kompleks koji poboljšava elastičnost kože. Posebno formuliran za smanjenje uznapredovalih znakova starenja, ublažavanje pojave hiperpigmentacije, poticanje proizvodnje kolagena i poboljšanje elastičnosti kože.

Krema protiv bora
Eucerin 

L’Oréal Paris Revitalift Filler

Još jedna učinkovita dnevna krema koja koži vraća volumen i smanjuje vidljivost bora. Od do sada spomenutih, ovaj sadrži najveću koncentraciju hijaluronske kiseline, hrani kožu i hidratizira je. Obogaćena Fibroxylom, jača kožu i čini je glatkom.

Krema protiv bora
l'oreal 

Neutrogena Cellular Boost De-ageing dnevna krema za njegu SPF 20

Sadrži vitamin C koji pomaže ujednačavanju tena i smanjenju tamnih mrlja, kao i zaštitni faktor 20 koji štiti kožu od oštećenja uzrokovanih suncem koje je prisutno tijekom cijele godine, a ne samo ljeti. Potiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina te obnavlja površinu kože, što dovodi do vidljivih rezultata već nakon četiri tjedna korištenja.

Krema protiv bora
neutrogena 

 Izvor:Elle.rs