Miranda Priestly možda izbjegava cvijeće za proljeće, ali koliko znamo, nije ih 'zabranila' za ljetno razdoblje. Florals for Summer? Čini se da može. Barem kada su nokti u pitanju.

Ako malo detaljnije pogledate feedove društvenih mreža, naravno TikToka i Instagrama, uočit ćete da svuda iskaču ruže, tratinčice, tulipani, suncokreti, a što je ljepše od cvjetnih detalja koje uvijek nosimo sa sobom. Ove sezone brojne it djevojke na noktima gravitiraju jednostavnijoj interpretaciji cvjetnog dizajna, usredotočenog na male cvjetove u suptilnim nijansama poput bijele i blijedoružičaste.

Zvijezde poput Ariane Grande i Hailey Bieber posljednjih su mjeseci obje nosile mini cvjetove na noktima, pri čemu se Grande odlučila za nježni bijeli cvjetni motiv, a Bieber cvjetove trešnje. 3D cvjetni nail art Rite Ore bio je veći, ali pastelna paleta boja činila ga je nježnim unatoč hrabrijem dizajnu.

Cvjetni nokti ljeto 2024
Instagram (@haileybieber) 

Riječ je o minimalizmu, ali s daškom posebnosti jer svaki cvijet može izgledati drugačije, a podloga uvijek može biti jednostavna. Cvjetni uzorci su nježni, ženstveni, elegantni i razigrani, sve što trebamo ovog ljeta.

Čak se odlično uklapaju u voćni trend na noktima. Fruity nokti također su trenutno svuda po društvenim mrežama, a sudeći prema Pinterestu, bit će jedan od najvećih trendova ovog ljeta (pretraga na platformi se povećala za 175%). Od limun do lubenica noktiju, voćna manikura je it ovog ljeta, stoga ne možemo garantirati da i mi nećemo pasti pod njezin utjecaj.

Dakle, voće i cvijeće ovog ljeta - apsolutno može!