Kada god Bottega Veneta predstavi novi model torbice, dizajn neizbježno postaje it torba sezone. A i ne samo sezone. Ali ipak, za jesen 2024., talijanska modna kuća proširuje svog doseg iznad modnih dodataka i to sa svojom prvom kolekcijom parfema pod vodstvom kreativnog direktora Matthieua Blazyja.

Nadahnut gradom porijekla brenda, Venecijom, i njegovim prepoznatljivim kožnim tkanjem zvanim Intrecciato, raspon od pet mirisa definitivno je predodređen postati statusnim simbolom.

Bottega Veneta parfemi
Bottega Veneta 

Prilikom osmišljavanja mirisa, Blazy se osvrnuo na povijest Venecije kao velikog trgovačkog grada, poprišta gdje se različite kulture križaju. Kao takav, svaki od njih spaja note iz različitih zemalja, tako da konačni mirisi imaju utjecaje sa sjevera, juga, istoka i zapada. Također obuhvaćaju različite kategorije mirisa, od citrusnih do začinskih, i sadrže 100% prirodne esencije.

Bottega Veneta parfemi
Bottega Veneta 

Tu je Colpo di Sole, sunčani mediteranski miris; Come With Me, počast stablima cvjetova naranče u Maroku; Acqua Sale, mješavina drva i slane vode; Déjà Minuit, začinski cvjetni miris s aromama geranija s Madagaskara i gvatemalskog kardamoma; i Alchemie, dekadentna mješavina brazilskog ružičastog papra i somalske smirne.

Bottega Veneta parfemi
Bottega Veneta 

Naravno, i bočica je vrijedna pažnje, a posveta je stoljetnoj tradiciji muranskog puhanja stakla. Drveni poklopci su različite boje za svaki miris, a namijenjeni su kanaliziranju temelja venecijanskih palača. Ujedno i kao ukrasni predmet, bočica je pričvršćena na bazu od zelenog Verde Saint Denis mramora, koji se povezuje s dekorom butika brenda. Štoviše, svoj možete zadržati cijeli život jer se svi mirisi mogu ponovno puniti.

Bottega Veneta parfemi
Bottega Veneta 

Upoznajte se sa svih pet mirisa koji su sada dostupni po cijeni od 450 dolara (320 dolara za punjenje) na bottegaveneta.com i u buticima Bottega Veneta.

Bottega Veneta parfemi
Bottega Veneta