Možda to nećete znati gledajući je (u tome je cijela poanta), ali iza svake chic i cool Francuskinje stoji niz profesionalaca, od frizera do estetičara. Frizer David Mallett, čiji se pariški salon nalazi u Rue Notre Dame des Victoires, jedan je od tih stručnjaka. Za svoju chic klijentelu, on stvara točno onaj toliko poželjan nedovršeni stil koje povezujemo s modno i stilski inspirativnim Parižankama. U nastavku je neke od stilskih priča njih podijelio za Vogue.

Kakve frizure sada nose Francuskinje?

“Mekoća je na prvom mjestu”, kaže. "Čak i kada ošišate bob koji je u prošlosti bio strogo oštar, sada je vrlo mekan." Francuskinje žele teksturu na rubovima kose.”

Shag-meets-mullet frizura (igra volumena i teksture) jedna je od takvih. Estetika je boemska, poetična i mekana, a što je najvažnije, ističe frizer, ne smije biti oštra. "Prekrasno djeluje i na ravnu, valovitu i kovrčavu kosu", kaže Mallett.

Ultra ravna kosa? Mais Non

Francuzi, kaže frizer, imaju "potpunu averziju prema ravnoj kosi" i doživljavaju je sigurnim načinom da kosa izgleda "mrtvo". Umjesto toga, sve je u prirodnom stilu: zato je važno pobrinuti se da kosa izgleda savršeno nesavršeno i nonšalantno, ali ipak stilizirana.

“Svi se prave da ih nije briga, ali zapravo su proveli sate i sate kako bi tako izgledali”, dodaje Mallett kroz smijeh. "Francuskinji je horor ravna i ispeglana kosa s razdjeljkom po sredini i pramenovima koji počinju od korijena i idu do dna."

Višedimenzionalna boja

Francuskinje više vole bojati svoju kosu s slobodnijim (ali još uvijek stručnim) dodirom. Mallet kaže da vole tamniju nijansu pri korijenu, sa svjetlijom, ispranom bojom prema vrhovima. "Boja mora biti višedimenzionalna", kaže on. "Trebala bi se kao otopiti i izblijediti na krajevima." Površine koje su previše istaknuti su veliko ne!”

Ultimativne francuske šiške

Od Jeanne Damas, slavne dizajnerice i osnivačice brenda Rouje do Violette Serrat, globalno slavne vizažistice, svi žele nositi francuske šiške, zar ne? Mallet ističe kako je trik u načinu na koji se šišaju. "Kada šišate duge šiške, krajeve i rubove treba istanjiti – trebali bi izgledati kao ostatak kose", kaže. Zaboravite sve što je tupo ili oštro rezano", kaže Mallett.

Kako oblikovati kosu na francuski način?

"Moji brojni klijenti vole nježnu energiju u kosi tijekom dana, a iako ne vole koristiti peglu za kosu za ravnanje, vole je koristiti kao alat za oblikovanje nježnih valova", kaže stilist. "Još jedan sjajan savjet je da češljate kosu prstima umjesto četkom. Ima nešto i za lijene - preporučujemo odlazak na spavanje s mokrom kosom i buđenje ujutro s prirodno raščupanom frizurom!”

Izvor: Elle.rs