BOTTEGA VENETA IMA LUKSUZNE MIRISNE NOVOSTI: Mnogima omiljeni modni brend do kraja godine izlazi s novim mirisom

Novi miris, prvi koji će biti kreiran unutar kuće, zaokružit će ponudu it predmeta uspješnog modnog brenda.

Bottega Veneta

Kering, francuska luksuzna grupa u kojoj se nalaze Bottega Veneta, Gucci, Saint Laurent, Balenciaga i Alexander McQueen, najavila je veliku mirisnu novost – do kraja godine mnogima omiljeno modno ime, Bottega Veneta, na tržište izlazi s prvim svojim parfemom.
Ovo modno ime do sada je lansiralo kolekcije mirisa koje su bile rezultat suradnji s istaknutim parfemskim kućama i parfimerima poput Michela Almairaca (koji je radio s Bottega Venetom na lansiranju njihovog istoimenog mirisa 2011.) i Mylène Alran (odgovorna za miris Eau Sensuelle iz 2016.).

Prema najavi iz luksuzne kuće Kering, sada je fokus na prvom mirisu nastalom unutar kuće, a za koji će biti odgovorni nosevi parfemske kuće Creed koju je Kering kupio u listopadu 2023.

"Pokretanje Kering Beautéa i akvizicija Creeda, poznatog proizvođača vrhunskih mirisa, omogućit će nam da osvojimo svoj udio u stalno rastućem tržištu ljepote. U tržišnom okruženju koje će početkom 2024. ostati neizvjesno, naša stalna ulaganja u naše će kuće izvršiti pritisak na naše rezultate u kratkom roku. Zahvaljujući iskustvu stečenom u cijeloj grupi kroz desetljeće izvanredne ekspanzije, uvjereni smo u postizanje naših dugoročnih ambicija.", rekao je predsjednik i glavni izvršni direktor Keringa, François-Henri Pinault.

Bottega Veneta  Bottega Veneta kampanja SS24

Prema najavama vrhunski parfem Bottega Veneta biti će lansiran do kraja godine, nakon čega će uslijediti prvi mirisi razvijeni u kući za Balenciagu i Alexandera McQueena, đšto je dio strategije razvoja Kering Beautéa, novog ogranka francuske grupe osnovanog u veljači prošle godine, a na čelu je Raffaella Cornaggia, dugogodišnja izvršna direktorica američkog kozmetičkog konglomerata Estée Lauder.