Svijet mirisa, parfema i mirisnih bočica koje su postale dijelom naše osobnosti, uvijek privlači pažnju. A pažnju sve češće i sve više privlači i TikTok igra na temu Zarinih mirisnih bočica kao pristupačnijih verzija luksuznijih mirisa.

Pod oznakom #zaraperfumes krije se više od pola milijuna pregleda tisuća video uradaka koji otkrivaju pojedinosti vezane za mirisne etikete omiljenog high street brenda, koje opisuju pojmom Zara Dupes. To su Zara mirisi koji mirišu baš kao neki od omiljenih dizajerskih parfema, što potvrđuju video uradcima Tiu kojima pojedinci uspoređuju Zara parfeme s vrhunskim mirisima marki kao što su Armani, Dior, Tom Ford i YSL...
Donosimo pregled Zara mirisa koji se najčešće povezuju sa slavnim originalima, a koji privlače kako mirisnom kompozicijom tako i cijenom, te originalnih mirisa koji su im poslužili kao inspriracija.

1. Zara Sublime Epoque i Armani My Way

Prema brojnim online komentarima Zara's Sublime Epoque je savršena kopija Armanijevog mirisa My Way. Oba parfema sadrže note slatkog jasmina i cvjetne tuberoze, s toplom vanilijom i cedrom u bazi.

Zara Sublime Epoque
Zara 

Giorgio Armani My Way
Giorgio Armani 

2. Zara Red Temptation i Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Ovaj mirisni dupe se, jer na poznati Baccarat Rouge 540 podsjeća zahvaljujući notama kremastih pralina, mošusnog jantara i senzualnog jasmina. Mirsni duplikat traje kraće od originala ali vličina bočice je idealna za ponijeti je u torbici te doraditi miris prema potrebi raspoloženju.

Zara Red Temptation
Zara 

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540
Maison Francis Kurkdjian 

3. Zara Gold i Paco Rabanne Lady Million

Kultni miris Paco Rabanne poznat je po cvjetnom, voćnom mirisu sa senzualnim primjesama meda i jantara. Zarin Gold parfem je protkana sličnim misirnim doživljajem, voćnim notama karamelizirane breskve pomiješane sa senzualnim jasminom. Također ima slatki, mošusni element, što ga čini j privlačnim baš kao i original.

Zara Gold
Zara 

Paco Rabanne Lady Million
Paco Rabanne 

4. Zara Nocturnal Life i Kilian Angels Share

Kilian parfemi se obožavaju ali su često nedostižni zbog cijene. Znatno jeftinija opcija navodno se nalazi ispod čepa bočice Nocturnal Life by Zara, koja sadrži slične note cimeta, tamjana i naranče, što ga čini savršenim toplim mirisom za hladnije mjesece.

Zara Nocturnal Life
Zara 

Kilian Angels Share
Kilian Paris 

5. Zara Gardenia i Black Opium Yves Saint Laurent

YSL-ov Black Opiumje mirisna klasika koji privlači ljubiteljice snažnijih, opojnijih mirisa. Zarin miris Gardenia sadrži sve iste ključne note poput cvijeta naranče i kave.

Zara Gardenia
Zara 

YSL Black Opium
ysl 

6. Zara Apple Juice i Marc Jacobs Daisy

Komentari na TikToku vezani na Zarinu inačicu slavnog mirisa Marca Jacobsa idu u smjeru kako ovaj miris budi nostalgiju upravo na parfem Daisy. Ističe se kako je miris u odličnoj ravnoteži cvjetnih i voćnih nota jabuke, naranče i grejpa u kombinaciji s ružom, jasminom, ljubičicom i božurom. Oba mirisa su protkana notama sandalovine, što im pruža osjećaj topline.

Zara Apple Juice
Zara 

Marc Jacobs Daisy
Marc Jacobs 

7. Zara Nude Bouquet i Miss Dior Blooming Bouquet

Svi znaju za Miss Dior, a ovo je kako se čini mirsna verzija omiljenog originala. Nude Bouquet sadrži slatku trešnju, božur i vaniliju, što ga čini savršenom opcijom za proljeće i ljeto.

Zara Nude Bouquet
Zara 

Miss Dior Blooming Bouquet
dior 

8. Zara Cherry Smoothie i Tom Ford Lost Cherry

Opisuju ga kao miris koji bi rado pojeli. I dok oba mirisa spajaju slatke i kisele note trešnje i šljive s kremastim, drvenastim bademom, Zarin miris sadrži i dašak vanilije koji mu daje osjećaj topline.

Zara Cherry Smoothie
Zara 

Tom Ford Lost Cherry
tom ford 

9. Zara True Amore i Parfums de Marly Delina

Prema TikToku, Zarin miris True Amore miriše baš kao popularni Delina Exclusif Parfum. Oba cvjetna mirisa sadrže note toplog, zemljanog vetivera i svježeg pjenušavog grejpa, što ih čini idealnim izborom za toplije proljetne dane.

Zara True Amore
Zara 

Parfums de Marly Delina
Parfums de Marly 

10. Zara Ebony Wood i Jo Malone Wood Sage & Sea Salt

Zarin Ebony Wood ima posebnu vezu s omiljenim Jo Malone mirisom Wood Sage & Sea Salt. Veza se krije u činjenici kako je ovaj miris za Zaru kreirao baš Jo Malone. Razlika je u inteziteu mirisa, pri čemu je originalni Jo Malone različit po svježijim notama morske soli i kadulje, Ebony Wood čini dobrim odabirom za večernje mirisne avanture.

Zara Ebony Wood
Zara 

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt
jo malone