Ove jeseni i zime rumenilo nosimo na poseban način: TikTok nam donosi under-eye blush trend, evo zašto je voljen

Rumenilo ne odlazi iz trendova tako skoro...

Instagram (@patrickta)

Cijelu ovu godinu uživamo u trendu nošenja naglašenog rumenila. Već mjesecima samo jedan beauty proizvod broj je jedan u svijetu makeupa te svi obožavaju prirodan, rumeni i topli izgled. Brojni popularni beauty brendovi usredotočili su se upravo na proizvodnju rumenila, pogotovo onih kremastih, tekućih i u stiku, a gledajući trendove, slobodno možemo zaključiti da doista neće tako skoro izaći iz 'mode'.

Društvene mreže iznjedrile su nam razne načine i tehnike korištenja rumenila, svaki za svoju prigodu i svaki sa svojim razlogom. Sjećamo se, primjerice, sunset blusha kojim smo na licu stvarali dojam zalaska sunca ili boyfriend blusha koji kanalizira opušteni, grunge i androgini dojam devedesetih.

Također, naučili smo nanositi rumenilo na razne načine, ovisno o tome što želimo postići, a posebno je popularan postao L-shaped način korištenja rumenila koji daje dojam prirodnog face lifta.

Ako ste mislili da u hladnu sezonu ulazimo bez novog blush trenda, prevarili ste se. Kako se trenutno čini, ove jeseni i zime usredotočujemo se na jedno područje - ono ispod očiju.

Under-eyes blush tehnika je inspirirana Japanom, i nije, zapravo, nešto u potpunosti novo. Sjećamo se kada nas je TikTok još 2022. učio da pomiješamo korektor s rumenilom kako bismo bolje sakrili tamne kolutove ispod očiju.

Ipak, sada se trend ponešto promijenio, a odaje dojam lutke. Kao što mu ime kaže, rumenilo se dodaje ispod očiju, a način nanošenja ne igra pretjeranu ulogu. Najčešće vidimo da djevojke nanose kremasto rumenilo, a potom iznad njega rumenilo u prahu (često se koristi baby pink nijansa rumenila koja posebno posvjetljuje). 

Odlučiti se možete za prirodni ton i breskvasto ružičastu nijansu, ali i za boje terakote za tamnije tonove kože. Ovom tehnikom dobivate voljeni mladenački look kojim, realno, svi težimo.