Rumenilo, rumenilo i samo rumenilo. Već mjesecima je upravo ovaj beauty proizvod broj jedan u svijetu makeupa i svi odjednom vole prirodan, rumeni, topli izgled. Brojni popularni beauty brendovi usredotočili su se upravo na proizvodnju rumenila, pogotovo onih kremastih, tekućih i u stiku, a gledajući trendove, slobodno možemo zaključiti da doista neće tako skoro izaći iz mode.

Trendova je sve više pa možemo i birati na koji ćemo način nanositi rumenilo ovisno o tome što želimo naglasiti, što sakriti, kakav izgled preferiramo. Tako posljednje svjedočimo porastu trenda 'Sunset Blush' gdje uz posebne nijanse na obrazima stvaramo dojam zalaska sunca.

Tu je i 'Boyfriend Blush' koji kanalizira opušteni, grunge, androgini dojam devedesetih, a riječ je o estetici koja naglašava prirodan, rumen izgled, koncentrirajući se na područja gdje bi se lice i prirodno rumenilo.

Već neko vrijeme vidimo i popularnost posebnih načina nanošenja rumenila gdje važnu ulogu imaju smjer povlačenja kistića ili blendanja beauty blenderom. Jedan od omiljenijih je 'L-Shaped' način, točnije nanošenje rumenila pomoću obliku slova L.

Veoma je jednostavno. Postavite prste na lice u obliku slova L usmjerujući palac prema nosu, a kažiprst okomito gore stvarajući pravi kut koji ćete onda osjenčati rumenilom.

Riječ je o tehnici koja podiže lice, tj. daje dojam Face Lifta. Budući da nemamo svi isti tip lica, dobro je eksperimentirati s položajem prstiju za što bolji efekt ove tehnike. Na kraju dana, možda vam uopć ne odgovara takav način nanošenja rumenila te je za vas nešto sasvim drugačije. No, vrijedi isprobati.