TikTok zajednica ne prestaje sa svojim novitetima, pogotovo kada je beauty svijet u pitanju. Tako gotovo svakih nekoliko tjedana možemo vidjeti nove pojmove u njezi kože i makeupu, pogotovo kada su u pitanju trendi pojmovi.

Među njih, u posljednje vrijeme slobodno možemo svrstati korištenje rumenila jer ako je neki proizvod voljen, definitivno je taj. Iako je godinama bio zanemaren, sada je zaista dostigao svoj vrhunac u vrijeme njegovanja prirodnog, rumenog i zdravog izgleda lica.

Brojni popularni beauty brendovi usredotočili su se upravo na proizvodnju rumenila, pogotovo onih kremastih, tekućih i u stiku, a gledajući trendove, slobodno možemo zaključiti da doista neće tako skoro izaći iz mode.

Prije nekoliko smo dana pisali o 'boyfriend blush' trendu, a već sada možemo spomenuti 'sunset blush', trend koji potiče osunčani izgled lica, poput onog za vrijeme zalaska sunca. Prije nekoliko je dana Rihanna u svom Fenty Beauty asortimanu najavila izlazak novog tekućeg pudera 'Soft’Lit Naturally Luminous Longwear Foundation' predstavivši ga kao pravi golden hour u bočici.

Sunset blush
Instagram (@mariereitner) 

Ovaj trend, zapravo, spaja rumenilo i highlighter u jedno stvarajući efekt glowy kože, svjetlucavog odsjaja, shimmera, luminoznog sjaja kao i trendova 'Dolphin Skin' i 'Mermaid Skin'. Dakle, naglasak je na jarkim tonovima crvene, narančaste i ružičaste, kao i jakom sjaju iznad njega.

Kako postići sunset blush izgled?

Ovaj novi TikTok trend je kreirala Alissa Janay, a za njega vam je potrebno tekuće rumenilo u dvije nijanse te iznad njega tekući highlighter. Najprije nanesete narančastu nijansu rumenila na sredinu obraza pa ružičastu prema vanjskom dijelu lica, a iznad njih, odnosno na vrh obraza, zlatni highlighter.