Čini se da rumenilo doista i dalje drži prvo mjesto beauty industrije nakon što je, možemo slobodno reći, godinama bilo u potpunosti zanemareno. Mnogo je tome zasigurno doprinijela i Hailey Bieber sa svojim strawberry girl makeup izgledima, a s vremenom se razvio i trend čistog i nježnog izgleda lica koji naglašava upravo rumene obraze i sjajne usne.

Brojni popularni beauty brendovi usredotočili su se upravo na proizvodnju rumenila, pogotovo onih kremastih, tekućih i u stiku, a gledajući trendove, slobodno možemo zaključiti da rumenilo doista neće tako skoro izaći iz mode.

Društvene mreže i dalje su prepune kreativnih načina koji govore o tome kako na najbolji mogući način koristiti rumenilo uz brojne tehnike nanošenja. Jedan od onih koji trenutno često viđamo zove se 'boyfriend blush', a jako je popularan i voljen na TikTok-u.

Nimalo začuđujuće, devedesete su i u ovome imale svoj utjecaj budući da cijeli trend kanalizira opušteni, grunge, androgini dojam tog doba. Vizažistica Mallory Rosses izjavila je da je riječ o cikličkom trendu koji se pouzdano vraća. 'Izraz 'boyfriend blush' nije nov. Čula sam za ovaj trend prije mnogo godina. Posve je u modi, modnim pistama, uredničkim tipovima izgleda, ali nikad nisam čula sam da ljudi ovako govore o njemu'.

A što je zapravo boyfriend blush?

Riječ je o estetici koja naglašava prirodan, rumen izgled, koncentrirajući se na područja gdje bi se lice i prirodno rumenilo. Replicira vanjski učinak nakon, primjerica, trčanja, igranja košarke, nogometa, po čemu je i dobio ime. Dakle, riječ je o rumenilu na poručju sredine obraza koje se spušta prema čeljusti. Izgleda mladenački, sportski, baš kao rumeni mladi dečki. 

Umjesto upotrebe rumenila za oblikovanje, ovo je mnogo manje precizno i širi se dalje preko obraza, u obliku gotovo trokuta, počevši od središta lica i šireći se gore i van prema vrhu uha, kao i van i dolje prema obodu čeljusti. Dakle, prirodan izgled u svom najprirodnijem izdanju.