Novo umjetničko djelo u formi prometnog znaka stop s potpisom slavnog Banksyja ukradeno je za manje od sat vremena nakon opostavljanja.

Prometni znak je prikazivao tri letjelice i bio je smješten u južnom Londonu, a o svemu što se dogodilo Banksy se oglasio na svom Instagram profilu te potvrdio kako je uradak njegovo unikatno djelo koje su prema snimljenim materijalima otuđili dvojica muškaraca nedugo nakon njegovog otkrivanja na raskrižju Southampton Waya i Commercial Waya u Peckhamu, južnom Londonu.

Banksy prometni znak stop
Aaron Chown / PA Images / Profimedia 

Pretpostavlja se da je umjetničko rješenje znaka stop poziv na primirje u Gazi, iako sam Banksy nije potvrdio značenje. Vlasti su obaviještene o incidentu i najavili su da će prometni znak biti zamijenjen.

Banksyjeva su djela nemali broj put bila metom lopova, otuđivana prodavana za milijune funti na aukcijama. Ovo otuđeno djelo je već procijenjeno na 250.000 funti od strane umjetničkih stručnjaka koji ipak ističu kako djela trebaju ostati tamo gdje su i postavljena jer svako od njih i nosi poruku namijenjenu javnosti.