Luksuzni modni brend Schiaparelli je puno više od samo mode. Ovo modno ime je odraz svoje osnivačice, moćne Else Schiaparelli koja je usadila kreativni duh u modu 20. stoljeća svojom inventivnom maštom i revolucionarnom vizijom odjeće, visoke mode, umjetnosti, mirisa i detalja...

Njezine kultne suradnje s umjetnicima kao što su Dalí, Cocteau, Man Ray, Giacometti i Marcel Vertès postale su legendarne i to je nasljeđe koje čitavo stoljeće njeguje Maison Schiaparelli nudeći izuzetnu priču o modi, umjetnosti i stvaralaštvu.

Schiaparelli dizajnerski namještaj
Schiaparelli 

Zato je posebno zanimljiva suradnja kreativnog direktora brenda, Daniela Roseberryja i konceptualnog umjetnika F. Taylora Colantonija, a koja je rezultirala namještajem kao umjetničkim komadima. Artističke stolice “Throne for Queen-Moon” i sofa, počivaljka “One Long as Twenty”, kao stvorena za mini odmor, otkrivaju ljepotu umjetničke suradnje, forme koje potpisuje Colantoni a koje su izrađene od nebojane bronce, te vrhunske tkanine izrađene tehnikom zlatoveza koje je izradio vrhunski tim Schiaparelli.

Schiaparelli dizajnerski namještaj
Schiaparelli 

Schiaparelli dizajnerski namještaj
Schiaparelli 

Ovi komadi nisu dostupni za kupnju već su izloženi u impresivnom prostoru u Parizu, na slavnoj adresi 21 Place Vendôme.