Dan zaljubljenih je odličan dan za malu pauzu od serija koje trenutno pratite, za pauzu koju ćemo posvetiti filmovima ljubavne i romantične tematike, bez obzira provodite li ovaj dan u zagrljaju vama drage vaše osobe ili u dobrom društvu prijateljica. Donosimo vam preporuku za 5 odličnih naslova, od kojih su neki klasici koje uvijek volimo pogledati, do novih naslova koji otkrivaju priče s kojima je tako lako poistovjetiti se. Naša Netflix preporuka dobrodošla je lista za Dan zaljubljenih ali i za svaku drugu priliku kada osjetite potrebu za dozom romantike.

Pretty Woman

Ovaj filmski naslov je klasik koji uvijek rado pogledamo. Priča je dobro poznata, Richard Gere glumi uspješnog poslovnog čovjeka koji unajmi eskort damu (Julia Roberts) kako bi ga pratila na određenim poslovnim i privatnim eventima. Ali kroz to druženje dogodi se i ono neplanirano – ljubav. Savršen odabir za Dan zaljubljenih.


Good Grief

Novi naslov na Netflixu donosi nam priču o umjetniku koji tuguje nakon gubitka supruga, slavnog pisca. U želji da pronađe izlaz iz osjećaja tuge on odlazi na s dvoje najboljih prijatelja na putovanje u Pariz gdje će doživjeti trenutke u kojima će razotkriti osjećaje, dobro zapakirane tajne i teško prihvatljive istine. Glavne likove glume Daniel Levy, Ruth Negga i Luke Evans.


The Last Letter from Your Lover

Prekrasna, romantična priča. Dvije isprepletene priče smještene u prošlost i sadašnjost prate ambicioznu novinarku odlučnu riješiti misterij zabranjene ljubavne veze u središtu niza tajnih ljubavnih pisama iz 1965. godine. Istraživanjem te tajne afere ona se upušta u vlastitu romansu. Glume Shailene Woodley, Felicity Jones, Callum Turner.

The Mirror Has Two Faces

Režiju potpisuje legendarna Barbra Streisand koja i glumi Jeffom Bridgesom. Radnja prati Gregoryja, srednjovječnog profesora koji s kolegicom Rose, vječno nesretnom u ljubavi, stupa u romantični, ali ne fizički odnos. Ovaj film je jedan od onih koji vraća vjeru u ljubav.

The Notebook

Ovaj film svojevrsni je must watch na Valentinovo bez obzira koliko ste ga puta do sada pogledali, jer ovaj naslov je i dalje jedan od najromantičnijih filmova svih vremena. Ne skidamo oči od početka do kraja filma, o pronalasku prave ljubavi likova Allie i Noah, do doživljaja Noinog strastvenog monologa na kraju filma. Sjajne uloge pripadaju Rachel McAdams i Ryanu Goslingu.