Najomiljeniji streaming servis, Netflix, svoje je korisnike naučio na sočne sadržaje koje često predstavlja u svojim originalnim formatima kada su dokumentarne serije i filmovi ili ekranizirane stvarne životne situacije u pitanju.

Ono na čemu je trenutno definitivno najveći fokus je film 'Scoop', a iako imenom možda mnogima neće značiti mnogo, pozadina se temelji na poznatom intervjuu između novinarke BBC Newsnighta Emily Maitlis i Princa Andrewa.

Slučaj koji je i dalje aktualan u medijimaa, ponajviše zbog prinčeve povezanosti s osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, oduvijek je izazivao zgražanje javnosti, a nove informacije iz godine u godinu i dalje izlaze na površinu.

Netflixov film Scoop
Netflix 

Netflixov film Scoop
Netflix 

Naime, Jeffrey Epstein na svom je otoku, koji je potom nazvan 'Epstein Island', seksualno zlostavljao i iskorištavao preko 80 žena, a prijateljevao je s princom Andrewom zbog čega je i on često boravio na otoku užasa. Samim time, postalo je jasno da je i on bio jedan od sudionika zlostavljanja jedne maloljetnice zbog čega je smijenjen od svojih kraljevskih obaveza. Naime, riječ je o sinu kraljice Elizabete II. i princa Philipa, samim time i bratu trenutnog britanskog kralja Charlesa III.

To je sve dovelo do toga da princ gostuje u spomenutoj BBC-jevoj emisiji 2019. godine, što je ujedno i tema 'Scoopa'. Film prikazuje kako je do intervjua uopće došlo, neviđene strane Buckinghamske palače i BBC-ja, a kako navode, temeljeno je na memoarima insajderske osobe.

Netflixov film Scoop
Netflix 

Netflixov film Scoop
Netflix 

Novinarku Emily Maitlis glumit će Gillian Anderson, princa Andrewa Rufus Sewell, a ostatak glumačke ekipe čine Billie Piper koja glumi Sam McAlister, BBC-jevu producenticu koja je dogovorila intervju i Keeley Hawks koja glumi bivšu privatnu tajnicu Princa Andrewa.

Službena najava nedavno je puštena u javnost, iako će film svjetlo dana ugledati tek petog travnja.