Serija 'House of The Dragon' priprema i svoju drugu sezonu na HBO-u što nimalo ne čudi s obzirom na rekordnu premijeru u kolovozu 2022. godine. Njezina prethodnica 'Game of Thrones' dominirala je osam sezona, a sada će 'House of The Dragon' pokušati započeti još jednu vladavinu fantastične franšize temeljene na knjigama Georgea R. R. Martina (koji je ujedno i izvršni producent serije).

Za vrijeme prezentacije HBO-a i Max-a drugog studenog 2023. godine, glavni izvršni direktor HBO-a Casey Bloys potvrdio je da će se serija vratiti u ljeto 2024. godine. Tada je također javnost doznala da se druga sezona pisala dok je još prva sezona bila u produkciji.

House Of The Dragon
Imdb 

House Of The Dragon
Imdb 

Sada je J. B. Perrette, Warner Bros. Discoveryjev voditelj streaminga i igara, tijekom intervjua u Morgan Stanleyjevom odjelu za tehnologiju, medije i telekomunikacije službeno izjavio da serija na male ekrane stiže u lipnju ove godine, iako točan datum nije otkrio.

Potvrđeno je da će se u drugu sezonu vratiti Matt Smith kao Daemon Targaryen, Olivia Cooke kao Alicent Hightower, Emma D’Arcy kao Rhaenyra Targaryen, Eve Best kao Rhaenys Targaryen, Steve Toussaint kao Corlys Velaryon, Fabien Frankel kao Ser Criston Cole, Ewan Mitchell kao Aemond Targaryen, Tom Glynn-Carney kao Aegon Targaryen, Sonoya Mizuno kao Mysaria i Rhys Ifans kao Otto Hightower.

House Of The Dragon
Imdb 

House Of The Dragon
Imdb 

Ipak, oprostit ćemo se od Milly Alcock i Emily Carey kao Rhaenyre i Alicent zbog vremenskog skoka nakon prve sezone. Paddy Considine također se neće pojaviti u novim epizodama.

House Of The Dragon
Imdb 

House Of The Dragon
Imdb 

'Ova serija uvelike govori o kući koja se raspada iznutra. Sada kada su svi ti dijelovi postavljeni na ploču, stvarno sam uzbuđen ispričati sljedeće poglavlje, vidjeti što će se dogoditi sada kada je Viserys otišao i više ne drži stvari pod kontrolom... Sada moramo upasti u tradicionalnije ritmove pripovijedanja i Igre prijestolja. Uvijek smo pričali o ovoj konkretnoj priči, kao i George (R.R. Martin), da je kao Shakespeareova ili grčka tragedija', rekao je voditelj serijala Ryan Condal.