Ne morate biti vjerni pratitelj ili obožavatelj britanske kraljevske obitelji, a da vam nije postalo jasno da se nešto čudno događa između njihova četiri zida. Trenutno se sve vrti oko princeze Kate Middleton koja je glavni razlog nastajanja brojnih teorija zavjere, a evo i zašto. 

Ukratko, Kate Middleton trenutno se oporavlja od abdominalne operacije i dok se svi pitaju kada će se vratiti svojim javnim dužnostima (navodno negdje nakon Uskrsa), pažnju privlače i njezine fotografije, točnije njihova odsutnost.

Posljednje javno pojavljivanje britanske princeze dogodilo se na Božić u crkvi u Sandringhamu gdje je došla sa suprugom, princom Williamom i njihovo troje djece, kako i biva po njihovoj tradiciji. Nakon toga, prvi je put viđena prošlog ponedjeljka i to nakon operacije, pored svoje majke Carole u automobilu, dok je nosila naočale. Već tada su krenula nagađanja da to uopće nije ona.

Kate Middleton za Božić 2023.
Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia Kate Middleton za Božić 2023.

Iako mnoge i dalje začuđuje činjenica da Kate nije u javnosti bila od Božića, već sredinom siječnja Kensingtonska palača najavila je njezinu buduću odsutnost upravo zbog predviđene operacije. Već su tada najavili da svoje javne dužnosti Kate neće obavljati do 31. ožujka, točnije do Uskrsa. Istog dana, palača je objavila i da je kralj Charles III. podvrgnut operaciji prostate, a samo mjesec dana nakon, u javnost je poslana izjava da su na operaciji Charlesu pronašli nekakav oblik raka od kojega se sada liječi.

Činjenica - javnost je odjednom dobila mnogo šokantnih informacija, ipak, i dalje se najviše pisalo o stanju Kate Middleton jer nikada palača nije specificirala o kakvoj je operaciji riječ, kao ni to što je princezi zapravo. Time je palača posijala sjeme sumnje u razmišljanje mnogih jer jedino je logično objašnjenje za takvu tajanstvenost 'da kraljevska obitelj sigurno nešto skriva'.

Kate Middleton nosi leptir frizuru
Shutterstock Editorial / Profimedia 

I sve to izgleda prilično benigno, ali živimo u 21. stoljeću kada se svaka sitnica analizira, pogotovo na društvenim mrežama i pogotovo o osobi kao što je Kate Middleton. Mnogi su se pitali zašto se ni na jedan način nije obratila svojim obožavateljima na društvenim mrežama jer su nagađanja otišla toliko daleko da su neki počeli sumnjati da je princeza u komi ili čak da je preminula. Da, znamo i sami da na društvenim mrežama granice morala ne postoje.

Iako je logično povjerovati u razlog da se Kate u javnosti ne pojavljuje jer se oporavlja od abdominalne operacije te o njoj ne želi govoriti, javnost i mediji nisu ni u jednom trenutku odustali od svojih nagađanja i 'napada' (a jako dobro znamo kakvi su britanski mediji još od slučaja princeze Diane pa do Harryja i Meghan).

Kate Middleton s omiljenom torbicom brenda Emmy London
Profimedia 

Novi problemi po kraljevsku obitelj ponovno su stigli na repertoar nakon što je Kate jučer (povodom britanskog Majčinog dana) na službenim profilima društvenih mreža objavila fotografiju na kojima zagrljena pozira sa svoje troje djece, Georgeom, Charlotte i Louisom. 'Hvala vam na lijepim željama i podršci protekla dva mjeseca. Svima želim sretan Majčin dan. C', napisala je Kate.

Nije trebalo proći mnogo vremena, a da ne krene nova lavina komentara optužbi kako je riječ o uređenoj fotografiji i photoshopu. Ipak, valja napomenuti da su to potvrdile i četiri najveće svjetske fotoagencije Reuters, AFP, Getty Images i AP, rekavši da se fotografijom 'manipuliralo'. Tako je AP izdao 'obavijest o ukidanju' za klijente, obraćajući se onima koji koriste njihovu uslugu da se pri 'pomnijem pregledu čini da je izvor manipulirao slikom'. Reuters je rekao da briše sliku nakon što su je analizirali.

Princeza Kate Middleton s djecom
Instagram (@princeandprincessofwales) 

Dan nakon ponovno se oglasila Kate (iako rijetki vjeruju da je zapravo riječ o Kate) i dala svoju verziju opravdanja za nastalu situaciju. 'Kao i mnogi amaterski fotografi, povremeno eksperimentiram s uređivanjem fotografija. Htjela bih se ispričati zbog bilo kakve zabune koju je uzrokovala naša obiteljska fotografija koju smo jučer javno podijelili. Nadam se da su svi koji su ga slavili, imali sretan Majčin dan. C', stoji u objavi.

Što se događa s Kate Middleton
Rasid Necati Aslim / AFP / Profimedia 

Što vi mislite o svemu ovome? Ono što se nije promijenilo - životi britanske kraljevske obitelji i dalje su na pladnju osuda prilično grube britanske javnosti, a iako se mislilo da je Kate od njih zaštićena jer je uvijek smatrana miljenicom, čini se da su se sada ploče ipak promijenile.