Nakon što se mjesecima jednostavno zvao "DL3", Dua Lipa je otkrila naslov, naslovnicu, popis pjesama i datum izlaska svog trećeg studijskog albuma. Objava je došla preko društvenih mreža a naziv albuma je Radical Optimism. Ovo je njezin prvi album nakon uspješnog albuma Future Nostalgia iz 2020., i na tržište dolazi 3. svibnja.

Dua je tu vijest podijelila na Instagramu, otkrivajući naslovnicu albuma koju je snimio Tyrone Lebon, na kojoj Dua udaljeno kako pliva u moru, dok je u prvom planu peraja morskog psa, ili, možda dupina? Album se sastoji se od 11 pjesama, uključujući dva preliminarna singla, “Houdini” i “Training Season”.

Dua Lipa novi album Radical Optimism
Instagram @dualipa 

“Prije nekoliko godina prijatelj me upoznao s pojmom 'radikalni optimizam',” rekla je u izjavi o albumu. "To je koncept koji mi je odjeknuo i pobudio znatiželju kad sam se počela igrati s njim i utkala ga u svoj život" te je dodala: “Palo mi je na pamet – ideja da graciozno prolazite kroz kaos i osjećate se kao da možete prebroditi svaku oluju. U isto vrijeme, zatekla sam se kako pregledavam glazbenu povijest psihodelije, trip hopa i britpopa. Oduvijek mi se činilo tako samouvjereno optimistično, a tu iskrenost i stav osjećaj je koji sam ponijela na svoja snimanja.”

Dua Lipa novi album Radical Optimism
Instagram @dualipa 


Slavna Dua već neko vrijeme suptilnu ukazuje na ulazak u novu fazu. Naime, za podsjetiti je kako je prošlog listopada izbrisala svoj Instagram profil da bi se nakon nekoliko dana vratila s jednom fotografijom na kojoj leži, razdvojenih usana, s kosom boje trešnje. Nova Dua za novi album koji je potvrdila 7. studenoga, kada je najavila novi singl "Houdini", s Kevinom Parkom iz Tame Impale. U odličnoj mjeri osobne promocije, modnih poslastica i glazbe, smjer novog albuma je potvrdila i sredinom veljače, novim singlom “Training Season”.

“Želim uhvatiti bit mladosti i slobode, zabave i jednostavno dopustiti stvarima da se dogode, bile one dobre ili loše. Ne možete to promijeniti", ističe Dua Lipa o novom albumu kojem se iskreno veselimo a koji dolazi kao savršena najava njezinog gostovanja u Hrvatskoj početkom lipnja.