96. dodjela Oscara je gotova, nagrade Akademije su podijeljene, a nakon detaljnog pregleda crvenog tepiha i svih najzanimljivijih trenutaka, ostalo je samo još jedno pitanje: 'Gdje možemo pogledati sve filmove nagrađene Oscarom?'. Srećom, imamo odgovore.

Ljepota života u eri streaming platformi je u tome što ovogodišnje dobitnike Oscara možete gledati na Netflixu, Hulu, AppleTV+, Prime Video i drugim popularnim servisima ako niste stigli u kina (iako se neki i dalje tamo prikazuju) .

U nastavku možete pronaći sve smjernice za uživanje u filmovima nagrađenih Oscarom u 2024., a sve što trebate učiniti je udobno se smjestiti, uzeti šalicu omiljenog pića i isključiti sve obavijesti. Krećemo!

Oppenheimer

Film redatelja Christophera Nolana ove je godine osvojio najviše Oscara (njih sedam), što ne bi trebalo biti veliko iznenađenje s obzirom na to da je bio nominiran u čak trinaest kategorija. Glavne uloge tumače Cillian Murphy, koji je osvojio Oscara za najboljeg glumca, i Robert Downey Jr., koji je osvojio Oscara za najboljeg sporednog glumca. Pripremite se i da vas oduševi Oscarom nagrađena glazba Ludwiga Göranssona.

Gdje streamati: Oppenheimera možete gledati na Peacocku i AppleTV+ ili ga iznajmiti ili kupiti na Prime Video.

Oppenheimer
Melinda Sue Gordon/Universal Pictures / Hollywood Archive / Profimedia 

Poor Things

Film je osvojio niz Oscara, uključujući onog za najbolju glumicu Emmu Stone koja glumi Bellu Baxter. Adaptiran prema romanu Alasdaira Graya iz 1992. godine, film govori o mladoj pustolovnoj ženi koju 'vraća u život' neortodoksni znanstvenik.

Gdje streamati: Poor Things možete gledati na Huluu ili kupiti (s dodatnim sadržajem) na Prime Video.

Gdje gledati oskarovske filmove
Imdb 

Barbie

Iako će izvedba 'I'm Just Ken' Ryana Goslinga ostati zapisana u povijesti Oscara, 'What Was I Made For' Billie Eilish zapravo je osvojila Oscara za najbolju pjesmu.

Gdje streamati: Barbie možete gledati na Maxu i AppleTV+ ili je iznajmiti ili kupiti na Prime Video.

Barbie, Margot Robbie nosi Chanel
Profimedia 

Holdovers

Iako je film osvojio samo jednu nagradu na dodjeli Oscara 2024. godine, vrijedi ga pogledati. Radnja prati mrzovoljnog, ali simpatičnog učitelja koji ima zadatak brinuti se o ekscentričnim učenicima koji nemaju kamo otići tijekom božićnih praznika. Sigurni smo da će vam ovaj naslov dirnuti srce, baš kao što je to učinila Da'Vine Joy Randolph tijekom svog govora nakon što je osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu.

Gdje streamati: Film možete gledati na Peacocku.

The Holdovers
Imdb 

American Fiction

Temeljen na romanu 'Erasure' Percivala Everetta iz 2001. godine, American Fiction prati frustriranog pisca/profesora (glumi ga Jeffrey Wright) koji piše Crnu knjigu o zastarjelim i uvredljivim stereotipima koji se koriste u zabavnom programu. I najprodavanija knjiga i film nagrađen Oscarom natjerat će vas na razmišljanje.

Gdje streamati: American Fiction možete posuditi ili kupiti na Prime Video, YouTube i AppleTV+.

American Fiction
Imdb 

Anatomy of a Fall

Francuski film prati ženu osumnjičenu za ubojstvo svog muža i njezinog slijepog sina koji je jedini svjedok njegovog kobnog pada. Uključite titlove i pripremite se za složenu studiju karaktera koja daleko nadilazi vašu prosječnu sudnicu.

Gdje streamati: Film možete gledati na AppleTV+ ili ga iznajmiti ili kupiti na Prime Video – na Huluu se počinje streamatu od 22. ožujka.

Anatomy of a Fall
Imdb 

The Zone of Interest

Inspiriran romanom Martina Amisa iz 2014. godine, britanski film prati zapovjednika Auschwitza i njegovu ženu koji žive pokraj nacističkog koncentracijskog logora. Film je na njemačkom pa ćete vjerojatno morati uključiti titlove.

Gdje streamati: Možete kupiti The Zone of Interest na Prime Video.

The Zone of Interest
Imdb 

Dodatni savjet: pogledajte i programe kino dvorana u svojim gradovima jer neke od njih i dalje prikazuju pojedine filmove s našeg popisa. 

 Izvor:Elle.rs