Prošle su tri godine otkako smo trčali u kino dvorane kako bi pogledali priču o kultnoj modnoj kući. 'House of Gucci' oduševila je i na neki način šokirala svijet, veliki je naglasak bio i na Lady Gagi te njezinoj ulozi Patrizije Reggiani, a svi smo dobili dublji uvid u povijest i nastanak Guccija kakav je danas.

Obiteljska saga prepuna misterija i prikrivenih drama sada je spremna za novu ekranizaciju, ovoga puta ne u kinu, već ulazi u naša četiri zida. Naime, francuska filmska i televizijska grupacija Gaumont potpisala je ugovor s producentom Giorgiom Guccijem, koji ujedno i predstavlja famoznu obitelj, i dogovorila snimanje televizijske serije o usponu ikonskog Gucci brenda.

Snima se serija o Gucciju
Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia 

Naravno, show će pratiti njihove same početke sa začetnikom Gucciom Guccijem gdje će se radnja s vremenom razvijati uz kompleksne odnose koji su ih, na posljetku, doveli i do vlastite propasti.

Naziv serije još uvijek nije poznat, kao ni glumci koji će utjeloviti legendarne likove, ali Variety piše kako će se scene snimati u Italiji, SAD-u, Francuskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Snima se serija o Gucciju
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Navodno se o projektu raspravlja od 2019. godine, još i prije nego što je 'House of Gucci' stigao u kina. Sjećamo se da je tada obitelj u javnost iznijela prilično ljutito priopćenje zbog, kako su tada tvrdili, netočnog prikaza događaja i članova obitelji, što je bila posljedica usredotočenosti radnje filma na ubojstvo Maurizija Guccija koje je naručila njegova bivša supruga Patrizia Reggiani.

Snima se serija o Gucciju
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Upravo zato nadolazeća televizijska serija nema namjeru ponoviti 'senzacionalistički' pristup. 'Jedan od glavnih razloga zbog kojih smo odlučili krenuti na ovo putovanje s Giorgiem, Alcorom i Gucci obitelji je njihova spremnost da preispitaju sami sebe i samim time ne donesu samo lijepe trenutke obiteljske priče', rekao je Marco Rossi, generalni menadžer Gaumont Italy.