Prvi dani travnja suočavaju nas s utjecajem retrogradnog Merkura u Ovnu, tj. kretanja Merkura, planeta komunikacije, unazad kroz zodijački krug. Ovo je prvi takav ciklus u 2024., trajat će od 1. do 24. travnja, i važno je osvijestiti kako kroz ovaj period Merkur skreće pažnju na situacije koje su ostale neriješene, pružajući nam prostor da to primijetite, prihvatite i primijenite. Ovo je prva od tri retrgradne vladavine Merkura u 2024. i važno je ne zaboraviti kako se stvari ne dešavaju kao kazna već kao podsjetnik na ono što smo zanemarili ili na što ne stavljamo dovoljno pažnje.

Možete očekivati kašnjenja, frustracije, lošu komunikaciju, tehnološke nepodopštine. Planovi se lako mijenjaju, zato je za podsjetiti kako to nije trenutak za potpisivanje ugovora ili donošenje životno važnih odluka.

Budući da ova retrogradnost počinje u Ovnu, kardinalnom vatrenom znaku koji se povezuje s hrabrošću, neovisnošću, slobodom samopotvrde i hrabrim novim počecima, možda ćete se naći u sutuacijama u kojima će biti potrebno suočiti se s problemima koji se odnose na vaš ego, odnose s pojedincima, primjenu vaših komunikacijskih vještina.

Astro horoskop Merkur
rawpixel 

Pripazite na poruke i e-mailove koje šaljete, ne brzajte, promislite prije nego što kažete nešto zbog čega biste kasnije mogli požaliti. Ključno je izbjegavati donošenje impulzivnih odluka ili prerano zaključivanje. Prikupite sve potrebne informacije prije nego što reagirate. Pobrinimo se da svoje emocije pogrešno ne pripisujemo drugima. Važno je zadržati pozitivnu perspektivu i s humorom se nositi s iritacijama i smetnjama, iako to može biti izazovno.

Ovo je prva od tri retrgradne vladavine Merkura u 2024. i važno je ne zaboraviti kako se stvari ne dešavaju kao kazna već kao podsjetnik na ono što smo zanemarili ili na što ne stavljamo dovoljno pažnje.

Astro horoskop Merkur
rawpixel 


Evo na koje znakove zodijaka će posebno snažno djelovati retrogradni Merkur od 1. do 24. travnja 2024. godine.

Blizanci

Blizanci su inače horoskopski znak kojeg smatramo vrsnim komunikatorom i pokretačem intrigantnih razgovora, ali ovaj retrogradni Merkur imat će moć prenaglasiti njihovu sposobnost. Moguć je poslovni sastanak na kojem će prisutni pogrešno shvatiti njihove namjere i smjer u kojem su mislili voditi razgovor pa će biti potrebno uložiti više truda nego u drugim okolnostima. Ovo će teško pasti Blizancima, jer se ipak rijetko nalaze u situacijama kada moraju nekoliko puta objasniti što žele - srećom, ni ovaj retrogradni Merkur neće trajati vječno.

Strijelac

Ljubavni planovi mogli bi krenuti u smjeru suprotnom od zamišljenog početkom travnja za Strijelce. Retrogradni Merkur nepovoljno će utjecati na postojeći romantični odnos, ali ovo će biti samo kratkotrajna pauza koja neće prouzročiti trajnu štetu. Jednostavno će vam biti komplicirano funkcionirati udvoje, i nikako nećete moći doći na istu valnu duljinu s partnerom. Ipak, bit ćete svjesni kako ovo nije dugotrajni problem, nego je jednostavno energija između vas sada previše impulzivna pa ćete se odmaknuti i dublje razgovore pokrenuti krajem ovoga mjeseca.

Ribe

Ribe će se naći u razdijeljene između onoga što imaju i onoga što žele, a u nekim trenutcima neće biti potpune svjesne u kojem bi smjeru uopće željele nastaviti situaciju u kojoj se nalaze. Moguće je kako je ovo problem poslovnog karaktera, ali postoje naznake da je riječ i o dubljem problemu poimanja vlastitih sposobnosti i planova. Pomalo nestabilan period tijekom travnja bit će pojačan sredinom mjeseca, a pomoći će vam razgovor s bližnjima i iskrenost prema samima sebi.