Travanj je pred nama, kao i retrogradni Merkur, koji počinje 1. travnja i i traje do 24. travnja. 8. travnja slijedi potpuna pomrčina Sunca u Ovnu. Sunce ulazi u Bika 19. travnja, što će nas potaknuti da se usredotočimo na praktičnu stabilnost i sigurnost. Konačno, Mars ulazi u svoj znak, Ovan, 30. travnja. Ovo je izvrstan trenutak za nastavak rada na planovima koje ste već postavili, uz napomenu, da sve što ćete savladati i naučiti ovaj mjesec ima značajnu vrijednost.

Ovan

Horoskopski znak ovan
Shutterstock 

Mjesec travanj za Ovnove donosi svježinu i obnovu odnosa, simbolizirajući buđenje prirode i nove početke. U ovom mjesecu Ovnovi mogu očekivati značajne promjene u osobnom životu. Obiteljski odnosi doživjet će harmoniju, što stvara osnovu za stabilnost i mir u domu. Za samce travanj nudi obećavajuće šanse za upoznavanje srodne duše, što otvara vrata novim romantičnim počecima. Ipak, treba biti oprezan s ljubomorom, koja može postati prepreka na putu ljubavi. Ovnovi su prirodni vođe i neustrašivi pred izazovima, a njihova staloženost i upornost bit će ključni u suočavanju s poteškoćama koje se pojave. Zbog utjecaja retrogradnog Merkura pripazite na probleme u komunikaciji, moguće potpisivanje važnih dokumenatai ugovora ostavite za kraj mjeseca.

Najpovoljniji dani: 5., 9. i 30. travanj

Bik

Horoskopski znak bik
Shutterstock 


Ovo je razdoblje koje Biku donosi intenzivnu želju za obnovom i izražajnošću. Duša Bika nastoji zablistati i privući pozornost, što može potaknuti impulzivne radnje koje proizlaze iz potrage za privlačnom slikom pred drugima. Više slušanja i manje govora je ključno za period utjecaja retrogradnog Merkura. U ovom razdoblju ključno je trezveno procijeniti svoje financijske mogućnosti prije nego se Bikovi upuste u neke veće promjene. Sunce u Ovnu jača samopouzdanje Bikova, ali i smanjuje njihovu spremnost na prihvaćanje kritike. Ova sklonost može dovesti do napetosti u vezama, osobito ako se Bikovi odluče afirmirati na račun svojih partnera, ignorirajući njihova mišljenja. Ovakvo ponašanje može biti zvono upozorenja koje ukazuje na moguće probleme u međuljudskim odnosima. Ovo je moćno vrijeme da preispitate svoje ciljeve i postavite nove namjere.

Najpovoljniji dani: 11., 21. i 29. travanj


Blizanci

Horoskopski znak blizanci
Shutterstock 


Mjesec travanj je ključno razdoblje za Blizance. Obilježit će ga aktivno planiranje, učenje i širenje granica. Ovo je idealno vrijeme za izlete koji ne samo da pružaju priliku za opuštanje, već i za stjecanje novih iskustava i znanja. Sunce u Ovnu potiče ambiciju i entuzijazam, motivirajući Blizance da se posvete poslu i napredovanju u karijeri. Uspjeh u ovom razdoblju izravno utječe na povećanje samopoštovanja, što dodatno doprinosi osobnom razvoju. Međutim, važno je biti svjestan potencijalnih zdravstvenih problema koji mogu ometati planove. Utjecaj vladavine retrogradnog Merkura umanjite iskrenim razgovorom i bez nepotrebnih primjedbi. Strpljenje je ključ uspjeha.

Najpovoljniji dani: 16., 24. i 25. travanj


Rak

Horoskopski znak rak
Shutterstock 


Za Rakove travanj obećava val emocija i kreativnosti. Proljeće donosi ljubav koja cvjeta u duši, pa je ovo razdoblje idealno za započinjanje novih ljubavnih priča ili obnavljanje starih veza. Strastveni susreti obećavaju nezaboravne trenutke blaženstva, dok Sunce u Ovnu potpaljuje kreativni plamen omogućujući Rakovima da živo pokažu svoje talente. Također retrogradni Merkurov kroz vaše profesionalno polje sugerira usporavanje. Odluke o promjeni karijere ostavite za nakon 25. travnja.

Najpovoljniji dani: 9., 12. i 24. travanj

Lav

Horoskopski znak lav
Shutterstock 


Lavove očekuje val optimizma i profesionalnog napretka, kao i financijskih uspjeha koji griju dušu.
Sredinom mjeseca, Sunce izoštrava vaš fokus na cilj u karijeri što otvara priliku za uspinjanje na novi položaj. Ako ste u potrazi za poslom, pojavljuje se odlična prilika za profesionalni i osobni napredak. Međutim, važno je ostati na zemlji i ne dopustiti da sanjarenje prevlada. Prenapuhano samopouzdanje može postati kamen spoticanja, stvarajući nelagodu u međuljudskim odnosima. Budući da Sunce u Ovnu ističe temu liderstva, Lavovima je ključno da su njihove ambicije realne i u skladu sa stvarnim mogućnostima, čime izbjegavaju potencijalna razočaranja. Razdoblje nakon punog Mjeseca obećava ugodnije obiteljske odnose, uz podršku voljenih osoba, što će blagotvorno djelovati na emocionalno stanje Lava, smanjujući razloge za nesuglasice.

Najpovoljniji dani: 5., 19. i 12. travanj

Djevica

Horoskopski znak djevica
Shutterstock 


Ovaj mjesec se savjetuje da ne zabijate glavu u pijesak. Mogući su problemi, kašnjenja na poslu, što ne pridonosi dobrom raspoloženju. No, to nije razlog da odustanete od onoga što ste na pola puta započeli, naprotiv, to je signal za akciju bez obzira koliko ćete vi poželjeti odgodu. Budući da Sunce u Ovnu ima jaku energiju, situacija će se razvijati pozitivno. Djevica će pronaći način da zaobiđe prepreke, a kao rezultat toga bit će moguće ojačati financijsku situaciju i steći povjerenje uprave. Ugodni događaji dogodit će se u osobnom životu, slobodna Djevica može računati na zanimljiv susret. Pun Mjesec u travnju pružit će priliku za početak fantastične romanse, ali mnogo će ovisiti o poduzetoj inicijativi.

Najpovoljniji dani: 12., 16. i 19. travanj


Vaga

Horoskopski znak vaga
Shutterstock 


Mjesec travanj za Vage simbolizira vrijeme obnove i novih početaka, zbog proljetnih promjena koje diktira priroda. Ovo je idealno vrijeme da otpustite toksične ljude, zastarjele stvari i zaboravljena obećanja, kako biste napravili mjesta za novo. Energija Sunca u Ovnu potiče samopouzdanje i omogućuje Vagama da prevladaju sumnje i neizvjesnost. Sada je pravo vrijeme da iskoristite prilike koje se nude, bilo da se radi o poslovnom angažmanu ili osobnom razvoju. Druženje s istomišljenicima i prijateljima, potaknuto punim Mjesecom, obećava ugodne trenutke i pruža potrebnu podršku. Ako planirate krenuti malim koracima do financijske štednje možda je vrijeme za otkazivanje nekih pretplata?

Najpovoljniji dani: 7., 18. i 29. travanj

Škorpion

Horoskopski znak škorpion
Shutterstock 


Početak travnja obilježava potencijalno teška iskustva u privatnom životu Škorpiona, s odnosima koji će biti stavljeni na kušnju zbog ljubomore i nepovjerenja. Novonastali odnosi posebno su ranjivi, s obzirom na to da se zajednički trenuci i dublje veze tek trebaju razviti. Dobra je odluka okrenuti se novim zdravim navikama. Sredinom mjeseca, Sunce podiže vaše samopouzdanje kroz poslovne odnose koji doprinose vašem ugledu, a od velikog značaja može biti i jaka podrška partnera. Pun Mjesec u vašem znaku potiče vas da prigrlite ranjivost.

Najpovoljniji dani: 11., 22. i 30. travanj

Strijelac

Horoskopski znak strijelac
Shutterstock 


Mjesec koji Strijelcima donosi razdoblje izazova i potrebe za prilagodbom. Složeni projekti i nesuglasice s nadređenima mogu crpiti energiju, no ključno je ostati smiren kako biste izbjegli veće komplikacije. Sunce u Ovnu jača kvalitete jake volje Strijelca, dopuštajući mu da završi više posla nego što je prvotno planirano. Ta energija i entuzijazam mogu pridonijeti napretku u karijeri, a pun Mjesec obećava povoljno rješavanje sporova i povećanje prihoda. Pomrčina Sunca u travnju raspiruje vaš kreativni plamen. Oslobodite svog unutarnjeg umjetnika i dopustite svojoj intuiciji da vas vodi bez pretjeranog razmišljanja.

Najpovoljniji dani: 11., 21. i 24. travanj


Jarac

Horoskopski znak jarac
Shutterstock 


Sredina mjeseca donosi žurbu i želju za novim iskustvima, potičući Jarca na istraživanje novih horizonata. Putovanje može biti inicirano kako inicijativom partnera tako i poslovnim potrebama. Uz podršku Merkura u Ovnu, pripreme će teći bez problema, iako postoji rizik od pretjeranog entuzijazma koji može skrenuti pozornost s osobne njege. Ovo je također idealno razdoblje za njegu i oporavak kože nakon zime. Travanj je za Jarca mjesec pun izazova, ali i pregršt prilika za rast i razvoj. Oko 11. travnja, zahvaljujući Marsu i Saturnu, naći ćete hrabrosti reći što mislite. Odlučnost, taktičnost u komunikaciji i predanost osobnom i profesionalnom usavršavanju ključni su za iskorištavanje potencijala koje nudi travanj. Iskazivanje nježnosti i brižnosti u međuljudskim odnosima, kao i održavanje zdrave ravnoteže između posla i osobnog života pridonijet će uspjehu i zadovoljstvu. Balansiranje iskrenosti i empatije je ključ.

Najpovoljniji dani: 9., 11. i 20. travanj


Vodenjak

Horoskopski znak vodenjak
Shutterstock 


Travanj je za Vodenjaka mjesec ispunjen kreativnošću, ljubavnim iskustvima i financijskim prilikama. Uz pravilnu organizaciju i oprez, Vodenjaci ovo razdoblje mogu maksimalno iskoristiti za osobni i profesionalni razvoj, a istovremeno njeguju nove i postojeće odnose. Aktivnosti koje donose veselje, ali i osvježenje osobnog stila dodatno će obogatiti doživljaj ovog proljetnog mjeseca. Za one koji su zakoračili u vode nekretnina, smiješi se mogućnost prodaje stana ili kuće. Planeti ističu i dobre mogućnosti vezane uz poslovne prilike.

Najpovoljniji dani: 9., 20. i 21. travanj

Ribe

Horoskopski znak ribe
Shutterstock 


Mjesec travanj je razdoblje za realizaciju planova i širenje društvenih kontakata. Vrijeme je da se stvarno pozabavite financijama, pripazite da ne trošite više nego što zarađujete, ali taj izazov otvara i mogućnosti za promišljanje o dodatnom izvoru prihoda. Sudjelovanje u edukacijskim programima može otvoriti vrata novim mogućnostima i poznanstvima koja će pridonijeti ostvarenju ciljeva. Utjecaj Marsa u Ribama obećava neočekivane izlaze iz teških situacija, dok Ribe otkrivaju svoju borilačku stranu, odgovarajući na izazove graciozno i odlučno. Ovo je vrijeme u kojem Ribe imaju priliku proći sve prepreke s jasnim ciljem i odlučnošću. Za neke to znači i planove za buduća putovanja, za druge širenje horizonata kroz tečajeve.

Najpovoljniji dani: 4., 11. i 29. travanj