Glumac o kojemu se trenutno možda najviše govori i piše i koji je trenutno najveća senzacija definitivno je irska zvijezda Cillian Murphy. Nakon što je kući odnio Oscara za najboljeg glumca u filmu Oppenheimer, svijet je oduševila vijest da će se još jednom pojaviti u ulozi Tommyja Shebyja.

Naime, slavni scenarist Steven Knight još je početkom godinje najavio snimanje filma kao nastavak na legendarnu seriju 'Peaky Blinders', a prije nekoliko je dana potvrđeno da će upravo Cillian Murphy preuzeti svoju ulogu koja mu je i više nego obilježila karijeru.

Cillian Murphy Peaky Blinders
Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia 

A i realno gledajući, bi li bez njega to sve uopće imalo smisla?

Snimanje kreće ovog rujna na engleskom West Midlandsu, a prema najnovijim najavama, film će biti smješten u vrijeme Drugog svjetskog rata, što je odmak od nekoliko godina od vremena u kojemu je završila serija. Navodno je za Cillianov ostanak na projektu bio uvjet vidjeti scenarij, a čini se da je očito dovoljno dobar da je vrijedan ulaska u film koji bi navodno trebao doživjeti premijeru negdje u 2025. godini. 

Ipak, ovo nije jedina uloga u kojoj ćemo gledati omiljenog Murphyja. Naime, nastavit će svoj uspješni niz uloga u filmovima i serijama ovoga puta i kao glavni lik te producent u filmskoj adaptaciji knjige 'Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America'.

Cillian Murphy je novo lice Versacea
Versace 

Originalno je riječ o knjizi autora Marka A. Bradleya iz 2020. godine koja prati ubojstvo organizatora rudarskog sindikata Josepha 'Jocka' Yablonskog čija je smrt pokrenula duboku istragu o korupciji u industriji ugljena.

Osim što će utjeloviti glavnu ulogu, Cillian će biti jedan od producenata uz Alana Moloneya. John David i Jordan David producirat će film putem Davis Entertainmenta, a autor knjige dobit će ulogu izvršnog producenta.