Nedugo nakon što se pojavio na NFL Draftu, Eminem je najavio izlazak njegovog 12. studijskog albuma 'The Death of Slim Shady (Coup de Grace)' kojeg će u javnost pustiti ovog ljeta.

Trailer za album pojavio se na internetu ubrzo nakon njegove NFL epizode, prikazujući pravog kriminalističkog reportera koji raspravlja o smrti Eminemovog alter ega, Slima Shadyja. 'Kroz svoje složene i često kritizirane, jezičave rime, antijunak poznat kao Slim Shady nije imao manjak neprijatelja', kaže on.

Eminemov dugogodišnji suradnik 50 Cent tada ulazi u kadar. 'On nije prijatelj, on je psihopat'. Novinar nastavlja: 'Isti nepristojni stihovi i kontroverze možda su u konačnici doveli do njegove smrti. Pridružite mi se dok rekreiramo događaje koji su doveli do ubojstva Slima Shadyja'. Pojavio se i sam Eminem izjavivši 'Znao sam da je samo pitanje vremena za Slima'.

Dosad posljednji album 'Music to Be Murdered By' reper je objavio u siječnju 2020. godine. Postigao je trenutni uspjeh, zauzevši prvo mjesto na Billboardovoj ljestvici 200 i iznjedrivši hit singl 'Godzilla' s Juice Wrldom koji došao do 3. mjesta Hot 100.

Eminem novi album
Wally Skalij / Polaris / Profimedia 

Slim Shady je dugo Eminemov alter ego još od 'Slim Shady EP' iz 1997. i 'The Slim Shady LP' koji je stigao dvije godine kasnije. Lik je često bio onaj za kojeg se pretpostavljalo da isporučuje svoje agresivnije i nasilnije tekstove koji su ga označili kao kontroverznog repera od početka njegove karijere. Preuzeo je alter ego u pjesmama uključujući 'Guilty Conscience', '’97 Bonnie and Clyde' i, prikladno, 'Kill You'.

Mnogi se pitaju je li ovo kraj Eminema ili samo njegovog alter ega, a misterija će uskoro biti riješena.