Dua Lipa je objavila najnoviji singl sa svog dugo očekivanog trećeg albuma, Radical Optimism. 'Illusion' stiže i u vaše uši uz vizualno privlačan video uradak, glazbeni spot u režiji Tanua Muina snimljenim na Piscina Municipal de Montjuïc u Barceloni.

A nama se dopada sve od reda, glazba, ritam, savršeni vizuali prelijepe Barcelone, grada koji se pruža ispod lokacije na kojoj je snimam video, a koja je sagrađena 1970. te za Olimpijske igre održane u Barceloni 1992. zasjala u punoj ljepoti. Muino vizualno kulminira usponom Lipe na strukturu inspiriranu tradicionalnim katalonskim ljudskim tornjevima, zvanim castells. S te se lokacije pruž jedinstven pogled na veličanstvenu crkvu Sagrada Familia, djelo koje potpisuje slavni arhitekt Antoni Gaudí, a čija gradnja je započela 1882. godine i još uvijek traje.

Dua Lipa Barcelona single Illusion
Instagram (@dualipa) 


Ako vam se ova lokacija bazena čini poznatom, imate pravo, jer na ovom je bazenu 2003. godine snimljen i video za pjesmu Kylie Minogue 'Slow'. Za razliku od videa za pjesmu Kylie Minogue, u kojem je fokus na pokretu pojedinaca koji leže uz bazen, kod Lipe je sve stvar pokreta, sinkroniziranih plivačica, koreografija, ali i osjećaja ljeta i opuštenosti. 

Ovo nije prvi put da je Dua Lipa snimila spot u Barceloni. Spot za njezin hit 'Physical' također je sniman u katalonskoj prijestolnici. A osim snimanja spota, razlog za posjet Barceloni bio je i privatni koncert na McDonald's Worldwide Convention. Pjevačica je u prošli tjedan tamo nastupila pred 14.000 zaposlenika McDonald'sa koji su doputovali iz cijelog svijeta kako bi prisustvovali godišnjem eventu, a dio koncerta je bio i bend The Killers.

Dua Lipa Barcelona single Illusion
Instagram (@dualipa) 

Dua Lipa Barcelona single Illusion
Instagram (@dualipa) 

Dua Lipa Barcelona single Illusion
Instagram (@dualipa) 

Dua Lipa Barcelona single Illusion
Instagram (@dualipa) Single 'Illusion' slijedi singlove Radical Optimism 'Houdini' i 'Training Season', dok ostatak od 11 pjesama s novog albuma izlazi 3. svibnja,što je najbolji uvod za koncert Due Lipe u Puli već početkom lipnja.