Sutra, 11. svibnja u subotu, održava se finale ovogodišnjeg Eurosonga u švedskom Malmöu, a euforija u Hrvatskoj nikada nije bila veća. Za to je zaslužan naš Baby Lasagna koji je od samih početaka favorit za pobjedu, a i trenutno drži prvo mjesto na kladionicama s čak 42% mogućnosti za prvo mjesto.

Ispod njega trenutno je Izrael s 20% šansi i Švicarska s 12% (iako je do jučer upravo švicarska pjesma bila najveći konkurent Rim Tim Tagi Dim).

Baby Lasagna
Sander Koning / AFP / Profimedia 

Iako ga HRT nije uvrstio na popis za Doru nego je na njemu završio tek kada je Zsa Zsa odustala (no comment), Istrijan Marko Purišić postao je miljenik koji je uspio ujediniti Lijepu Našu u jednom mišljenju - da nikada nismo imali bolju pjesmu za Eurosong.

Zagreb je, tako, po prvi put organizirao javno gledanje finala Eurosonga koje će se održati u subotu 11. svibnja s početkom od 20:00 sati na Europskom trgu. Ali, ne samo tamo.

I Pula će organizirati javno gledanje i to u samom centru grada. Kino Valli postat će place to be gdje će se na velikom platnu pratiti finalna večer. Ulaz na ovo događanje je slobodan, ali je potrebno doći na vrijeme podići svoje besplatne ulaznice na blagajni kina koja se otvara svaki dan sat vremena prije prve projekcije.

Baby Lasagna
JESSICA GOW / AFP / Profimedia 

Ni Split neće propustiti veliku noć. Na splitskoj rivi ispred banke moći će se podržati Baby Lasagna, koji je, kako kažu iz Splita, naš prvi predstavnik kojemu je po svim predviđanjima pobjeda na dohvat ruke.

Forum u Zadru također će imati svoj prijenos, a i za očekivati je bilo da će se javnom gledanju pridružiti i Markov rodni Umag. Priredit će pravu zabavu od 20 sati kada će prisutne zabavljati DJ Antonio Peran.

Marko će nastupiti 23. po redu, od ukupno 26 zemalja. Prije njega na pozornicu će izaći Slovenija, a nakon njega Gruzija.